Centru media

    

Alpha Bank Romania si CRUCEA ROSIE ROMANA ajuta sinistratii din judetul Vrancea

14 noiembrie 2005

Alpha Bank Romania si Crucea Rosie Romana au decis sa-si uneasca fortele pentru a sprijni sinistratii din judetul Vrancea in vederea ameliorarii consecintelor produse de inundatiile care au lovit zona. Alpha Bank a oferit suma de 100.000 de lei noi (1 miliard de lei vechi) si suma de 44.589,24 de lei noi (445.892.400 de lei vechi) pe care a strans-o de la terti in cadrul programului AJUTA-TI APROAPELE, lansat tocmai cu scopul de a sprijini familiile sinistratilor care au suferit de pe urma inundatiilor. Suma totala de 144.589 de lei noi va fi folosita de catre Crucea Rosie Romana pentru a cumpara locuinte temporare pentru familiile sinistrate din localitatile Nanesti si Marasesti, a le transporta acolo si a le oferi spre folosinta familiilor in nevoie.

„Alpha Bank nu a putut ramane spectator la durerile altora. Am anuntat inca din vara ca vom lansa un proiect de ajutorare a familiilor napastuite de inundatii. Pe langa suma oferita de noi, de 1 miliard de lei vechi, am folosit reteaua bancii pentru a aduna donatii din partea tertilor. Timp de 6 saptamani am reusit sa strangem peste 440 de milioane de lei vechi de la angajati, clienti, prieteni si alti oameni care au dorit sa ajute aceasta cauza. Tinem sa le multumim inca o data tuturor celor care au contribuit cu bani la proiectul AJUTA-TI APROAPELE si sa-i asiguram, impreuna cu Crucea Rosie, partenerul nostru, ca sumele alocate sinistratilor vor fi folosite numai in acest scop", a precizat Prim-vicepresedintele executiv al bancii, Radu Gratian Ghetea

Intelegerea intre cele doua institutii prevede ca ajutorul sa fie implementat cat mai repede cu putinta, pentru ca familiile din Nanesti si Marasesti sa poata sa se adaposteasca inainte de sosirea iernii. Selectia facuta prin efortul Crucii Rosii a avut in vedere familiile a caror locuinte au fost distruse complet, familii care aveau multi copii si care nu au beneficiat de un ajutor anterior.

Oamenilor trebuie sa le vii in ajutor cu toate mijloacele si, atunci cand acestea se dovedesc a fi limitate, trebuie sa cauti sprijinul necesar la cei care nu pot ramane indiferenti la valorile umanitare ale celei mai respectate organizatii: Crucea Rosie. Implicarea sectorului privat in domeniul social a devenit un fenomen obisnuit intr-o societate moderna, iar exemplul Alpha Bank dorim sa fie de bun augur si in Romania." a declarat Directorul General al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, Mihaela Steriu

Alpha Bank Romania apartine celui mai mare grup financiar privat elen, Alpha Bank Group, care are o experienta bancara de peste 130 de ani si o prezenta importanta in tari precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Cipru, Serbia, Bulgaria, Albania si FYROM.

Infiintata in 1876, Crucea Rosie Romana, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie, este o organizatie umanitara de interes national, bazata in principal pe voluntariat. Condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii - Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Rosie Romana contribuie la alinarea si prevenirea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea pentru interventie in caz de dezastre, educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si a valorilor umanitare. Pentru mai multe informatii accesati www.crucearosie.ro.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele