Centru media

    

Alpha Bank Group se va extinde agresiv in regiunea sud-est europeana

27 ianuarie 2006

Alpha Bank Romania va implementa un plan de crestere organica rapida intre anii 2006-2008 prin deschiderea a 120 de sucursale si agentii in intreaga tara. Banca intentioneaza sa detina un loc de frunte pe piata romaneasca prin oferirea unor produse si servicii inteligente si flexibile prin reteaua de unitati si prin alte canale de distributie. Pentru anul 2006 banca va deschide 40 de noi unitati, majoritatea acestora in afara Bucurestiului. Expansiunea din Romania este varful de lance al strategiei Grupului Alpha Bank in sud-estul Europei, unde Grupul intentioneaza sa joace un rol major. Dezvoltarea retelelor de sucursale din Serbia, Bulgaria, Albania si FYROM va completa aceasta abordare regionala, demonstrand apetitul si hotararea privind extinderea pe aceste piete cu potential ridicat. 

Domnul Demetrios Mantzounis, Managing Director al Alpha Bank Group, a afirmat recent pentu presa ca Alpha Bank "aspira sa devina prima alegere a clientilor in regiunea largita a sud-estului Europei, o piata de 60 de milioane de locuitori, cu crestere rapida si cu un potential in derulare inca neutilizat. Pentru a atinge aceste tinte reteaua noastra de unitati va creste cu peste 100% ajungand la 1200 de sucursale in anul 2010, situandu-ne astfel intre primele banci din regiune, cu o cota de piata de peste 10% in sud-estul Europei si 15% daca includem si Grecia. Ne propunem ca, in anul 2010, 25% din profiturile noastre sa vina din regiunea sud-est europeana. Am pregatit capacitatile necesare cu privire la organizarea interna si sistemele care sa permita o extindere mai rapida pe piata de retail din Grecia si in pietele din Balcani. Vom continua sa investim in forta de munca si infrastructura pentru a sprijini activitati aducatoare de profit, mentinand costurile scazute printr-un proces modern de derulare a activitatii".

"Sud-estul Europei este principala zona de dezvoltare a Grupului in urmatoarea perioada, Romania jucand un rol de protagonist in acest plan. Trebuie mentionat faptul ca dintre cele 260 de sucursale care se vor deschide in urmatorii 3 ani in regiune, 120 vor fi in Romania! Aceasta demonstreaza importanta si seriozitatea cu care Grupul trateaza dezvoltarea afacerilor in Romania", comenteaza Presedintele Executiv al Alpha Bank Romania, domnul Christos Giampanas.

Alpha Bank opereaza in Romania din 1994, unde a dezvoltat o afacere de success bazata pe seriozitate, incredere si puterea marcii sale.

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele