Centru media

    

Finantare de 190 milioane USD de la Alpha Bank Romania pentru SC ELECTROCENTRALE BUCURESTI SA

22 februarie 2007

SC ELECTROCENTRALE BUCURESTI SA a contractat in luna ianuarie a.c. un imprumut pe o perioada de cinci ani in valoare de 190 milioane USD echivalent RON, fondurile fiind destinate pentru finantarea achizitionarii de resurse energetice. Creditul a fost contractat in totalitate de la Alpha Bank Romania.


"Acesta este primul imprumut pe care Alpha Bank il acorda companiei ELECTROCENTRALE BUCURESTI SA. Suntem incantati de aceasta colaborare si de faptul ca am reusit sa punem la punct intr-o perioada foarte scurta de timp detaliile unei tranzactii de o asemenea anvergura, aceasta fiind inca o dovada a capacitatii bancilor romanesti, in general, si a Alpha Bank, in particular, de a acorda finantari pentru care pana nu demult se apela la pietele internationale", a declarat domnul Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv Alpha Bank Romania.
Ion Marcu, directorul general al SC Electrocentrale Bucuresti SA, precizeaza ca "oferta Alpha Bank Romania a fost aleasa in urma unei proceduri concurentiale prezentand cele mai bune conditii de finantare oferite de 7 dintre cele mai mari banci din Romania, care au prezentat oferte individual sau in asociere". 

Prin aceasta tranzactie, Alpha Bank Romania a impus o data in plus noi standarde pe piata financiara romaneasca. Banca va continua sa-si consolideze aceasta pozitie prin oferirea unei reale expertize si puteri financiare, concretizate in solutii inovatoare si flexibile ce sustin proiectele initiate de marile corporatii din Romania.

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele