Centru media

    

Alpha Housing primul credit ipotecar din Romania cu avans mai mic de 25%

12 martie 2007

De la momentul legiferarii noilor masuri anuntate de BNR, Alpha Bank va reduce avansul de la un minim de 25% la un maxim de 15% pentru toate creditele ipotecare-imobiliare Alpha Housing. In conditiile in care valoarea evaluata a imobilului este mai mare decat valoarea sa de achizitie, avansul necesar acordarii creditului poate ajunge pana la 0%.

"Alpha Bank a dezvoltat si sustinut in timp o strategie inovatoare in ceea ce priveste creditele ipotecare-imobiliare. Ne face placere sa anuntam reducerea avansului standard de la 25% la 15% pentru creditele Alpha Housing ceea ce va permite tuturor clientilor nostri sa cumpere locuinta dorita mai curand, nemaiavand nevoie de economii substantiale pentru a contracta creditul Alpha Housing", precizeaza Presedintele Executiv al Alpha Bank, domnul Sergiu Bogdan Oprescu.

Alpha Bank a lansat primul creditul ipotecar - imobiliar in Romania in anul 2001, deschizand astfel o noua piata, acoperind nevoile latente si imprimand o noua directie in ceea ce priveste oferta bancara adresata clientilor persoane fizice. 

Portofoliul produselor de creditare Alpha Housing s-a dezvoltat urmand aceeasi tendinta de relaxare a conditiilor cerute clientilor nostri. Alpha Housing cu dobanda ajustabila a fost primul produs a carui dobanda fixa in primii 2 ani ai perioadei contractuale a coborat sub pragul de 7% pentru creditele in EUR, banca nepercepand niciun comision anual. 

La scurt timp, Alpha Bank a lansat creditul Alpha Housing Option, venind cu o abordare total noua pe piata - clientul poate alege variantele de continuare a relatiei cu banca dupa doar 5 sau 7 ani: prelungirea contractului de credit pentru inca 20 sau 23 de ani, rambursare anticipata a soldului la credit fara comision de rambursare in avans sau vanzarea casei si contractarea unui nou credit ipotecar. 

Anul trecut, Alpha Bank a lansat un nou credit ipotecar cu dobanda fixa situata sub nivelul de 6% la EUR si valabila in primul an, fara ca aceasta reducere de pret sa fie compensata de vreun comision anual.

Alpha Housing, este unul dintre produsele de succes ale bancii, la sfarsitul lunii decembrie a anului 2006 creditele ipotecare acordate de banca inregistrand o crestere cu 95% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele