Centru media

    

EximBank si Alpha Bank Romania au semnat un parteneriat prin care faciliteaza accesul companiilor romanesti la finantari

03 ianuarie 2008

Cele doua banci au incheiat un parteneriat prin care faciliteaza accesul companiilor romanesti la produsele de garantare si asigurare oferite de EximBank, in completarea produselor de creditare din portofoliul Alpha Bank Romania.

"EximBank si-a propus sa sustina eficient si activ mediul de afaceri romanesc, printr-o oferta de produse adresata bancilor comerciale cu care a incheiat parteneriate, astfel incat costurile pe care le implica un credit in moneda nationala sa fie cat mai competitive si in avantajul agentului economic", a declarat Carmen Radu, presedinte&CEO EximBank.

"Alpha Bank Romania are o adevarata traditie in ceea ce priveste finantarea companiilor mici sau mijlocii, astfel ca punem mereu la dispozitia acestora produse si servicii care sa le ajute in dezvoltarea propriilor afaceri", spune Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv ALPHA BANK ROMANIA. "Prin parteneriatul incheiat cu EximBank dorim sa venim in sprijinul clientilor nostri, facilitandu-le accesul la sursele de finantare avantajoase oferite de banca."

Intreprinderile mici si mijlocii care doresc sa obtina finantari pot accesa produsele de garantare ale EximBank, printre care se numara: garantia de export pentru marfuri generale, garantia la creditele acordate pentru productia destinata exportului, garantia pentru IMM-uri, compensatia de dobanda.

"Garantiile acordate de Banca de Export - Import a Romaniei completeaza garantiile proprii ale IMM-urilor, sprijinindu-le sa acceseze finantarile necesare dezvoltarii afacerii. Institutia noastra poate garanta cu pana la 80% din valoarea unui credit acordat de Alpha Bank Romania unei companii", a mai precizat Carmen Radu.

***
Despre EximBank

EXIMBANK ofera:

Garantii

  • Garantii de export pentru obiective complexe si produse cu ciclu lung de fabricatie;
  • Garantii de export pentru marfuri generale;
  • Garantii la creditele acordate pentru productia destinata exportului;
  • Garantia pentru IMM-uri;
  • Garantii pentru dezvoltarea de proiecte in domenii prioritare

Asigurari

  • Asigurare pe termen scurt a riscului de neplata la extern;
  • Asigurarea creditelor acordate de Alpha Bank , pe termen scurt si mediu, pentru realizarea de bunuri si servicii destinate exportului;
  • Asigurarea creditelor cumparator acordate de Alpha Bank Romania pe termen mediu si lung, direct cumparatorilor externi sau bancilor acestora, pentru finantarea exporturilor romanesti;
  • Asigurarea creantelor rezultate din contractele de export de bunuri de capital, de servicii de constructii – montaj si alte servicii/lucrari la export pe termen mediu si lung;
  • Asigurarea investitiilor romanesti de capital in strainatate pe termen mediu si lung.

EXIMBANK ofera si produsul compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei oferite de bancile comerciale clientilor lor pentru investitii in proiecte de dezvoltare si crestere a competitivitatii si a domeniilor de interes national - dezvoltare regionala, infrastructura, cercetare-dezvoltare, protectia mediului, instruire si pregatire profesionala.

Eximbank vine in sprijinul exportatorilor romani interesati sa-si dezvolte reteaua de parteneri externi, punandu-le la dispozitie rapoarte de informatii comerciale. In acest fel este facilitata cunoasterea atat a unor potentiali parteneri straini, cat si a informatiilor comerciale legate de piata externa tinta.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele