Centru media

    

Conferinta "Grecii in Romania in secolul 19"

24 octombrie 2008

conferinta alpha bank grecii in romania

Alpha Bank a organizat in perioada 3 - 4 octombrie, la Bucuresti, ntalnirea academica intitulata "Greci in Romania in secolul 19".

Conferinta s-a desfasurat in cadrul Institutului de Istorie Nicolae Iorga si a reunit istorici distinsi din Grecia, Romania, Franta si Statele Unite ale Americii.

S-a acordat o atentie speciala discutiilor legate de statutul grecilor in Romania secolului 19, asa cum a fost ilustrat in textele literare, monumentele si arhitectura Bucurestiului, dar si in activitatile financiare, educationale si politice.

conferinta grecii din romania

Un accent important a fost pus, de asemenea, si pe activitatile navale ale grecilor precum si pe investitiile lor in industriile in care au activat in Romania. Mecanismul educational care a mentinut prezenta greaca in Romania a beneficiat de o atentie deosebita in cadrul conferintei, fiind considerat drept unul extrem de sofisticat.

Nu in ultimul rand, studiul monumentelor arhitecturale a permis participantilor sa cerceteze gradul de asimiliare a grecilor de catre societatea romaneasca, grad ce pare a fi inalt din toate punctele de vedere.

Evenimentul de succes "Greci in Romania in secolul 19", este primul dintr-o serie de manifestari ce urmaresc stabilirea unor relatii fructuoase intre istoricii greci si romani.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele