Centru media

    

Modificare algoritm de calcul al dobanzii la produsele de creditare oferite de Alpha Bank

07 ianuarie 2009

In concordanta cu noile prevederi legislative privind creditarea populatiei, Alpha Bank Romania va stabili rata dobanzii de referinta pentru produsele de creditare cu dobanda variabila in baza dobanzii de referinta a BNR actualizata semestrial pentru creditele in lei si in baza cotatiei EURIBOR la 6 luni pentru creditele in euro. Acest principiu se aplica tuturor produselor de creditare oferite de banca, respectiv credite de investitii imobiliare, credite de consum sau credite auto, solicitate incepand cu 29 decembrie 2008.

In prezent, rata dobanzii pentru creditele de investitii imobiliare Alpha Housing in euro este de 8.537%, fiind compusa din cotatia EURIBOR 6M si o marja fixa de 5.5%. Pentru creditele Alpha Housing in lei, rata dobanzii este de 17,5%, rezultata din dobanda de referinta a BNR de 10,25% la care se adauga o marja fixa de 7,25%.

"Alpha Bank Romania a utilizat si anterior cotatia indicelui EURIBOR la 6 luni pentru stabilirea ratei dobanzii de referinta la creditele Alpha Housing in euro cu dobanda variabila, aceasta masura sustinand o politica de creditare transparenta si totodata in stransa corelare cu piata financiara internationala." a precizat domnul Sergiu Oprescu, Presedintele Executiv Alpha Bank Romania.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele