Centru media

    

Alpha Bank lanseaza serviciul de acceptare a platilor cu card la comercianti, prin intermediul POS-ului

07 aprilie 2009

Alpha Bank a lansat serviciul performant de acceptare a platilor cu card, prin intermediul POS-urilor.Dezvoltat pe o platforma ce are la baza o tehnologie foarte avansata, noul serviciu permite inclusiv acceptarea cardurilor cu cip si se adreseaza tuturor comerciantilor indiferent de volumul tranzactiilor zilnice.

Alpha Bank pune la dispozitia clientilor patru tipuri de terminale POS, respectiv: dial-up(conectarea se realizeaza utilizand serviciile de telefonie fixa), Ethernet (conectare prin retelele locale de tip LAN), GPRS fix (conectarea se realizeaza prin Vodafone,serviciul GPRS).

Platile pot fi efectuate atat in lei, cat si in euro sau USD, cu ajutorul oricarui card bancar emis sub sigla Visa si MasterCard. Tranzactiile in lei, efectuate prin POS-urile Alpha Bank, sunt decontate in maxim o zi de la efectuarea tranzactiei, astfel incat clientii sa poata beneficia de resurse financiare intr-un termen cat mai scurt. In plus, banca pune la dispozitia clientilor sai extrase de cont zilnice, detaliate pe fiecare tranzactie.

Serviciul de acceptare a platilor cu card prin intermediul POS-urilor Alpha Bank este insotit de o serie de avantaje, printre care: comision de instalare si mentenanta 0%, instruirea gratuita a personalului care va oferi spre utilizare terminalele POS, precum si sisteme de autorizare online a tranzactiilor efectuate, asigurand posibilitatea verificarii fara costuri a validitatii cardurilor prezentate la plata de catre clienti.

Totodata, banca pune la dispozitia clientilor sai consumabilele necesare derularii operatiunilor de acceptare a cardurilor cu utilizarea echipamentelor electronice si asigura in mod gratuit asistenta tehnica, de luni pana vineri, intre orele 9.00 - 22.00.

Instalarea unui terminal POS aduce comerciantilor un plus de siguranta, prin lipsa numerarului in cadrul tranzactiei, economie, prin reducerea cheltuielilor pentru transportul si securizarea numerarului, precum si tranzactii efectuate in toate devizele importante - lei, euro si USD.

Singurele costuri aferente acestui serviciu sunt: un comision lunar stabilit in functie de volumul incasarilor si o taxa pentru utilizarea terminalului, doar pentru cele tip GPRS.

Pentru a beneficia de un terminal POS, comerciantii trebuie doar sa formuleze o cerere de acceptare catre banca si sa deschida un cont curent la Alpha Bank. 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele