Centru media

    

Alpha Bank Romania acorda credite in cadrul Programului "Prima casa"

08 iulie 2009

Alpha Bank Romania a semnat conventia cadru cu FNGCIMM pentru "Prima casa" si va incepe sa acorde credite in cadrul acestui program. "Colaborarea cu FNGCIMM, deja traditionala, a decurs si de aceasta data foarte bine, am reusit impreuna sa finalizam pregatirile pentru implementarea acestui program intr-un timp foarte scurt", a declarat domnul Cristian Hincu, Vicepresedinte Executiv Retail Alpha Bank Romania.

Alpha Bank Romania va acorda credite de investitii imobiliare in cadrul programului "Prima Casa" in conditiile de cost aprobate de Ministerul de Finante. In cazul creditelor in euro, rata dobanzii va fi EURIBOR 3M+4% p.a., iar in cazul creditelor denominate in lei ROBOR 3M +2,5% p.a. Alpha Bank nu va percepe niciun fel de comision pentru acordarea si administrarea creditului.

Singurele cheltuieli in plus, acestea nefiind in beneficiul Bancii, se refera la evaluarea, asigurarea imobilului, taxele notariale, taxele privind inregistrarea si publicitatea garantiilor, precum si comisioanele FNGCIMM calculate la soldul finantarii. De asemenea, conform conditiilor Programului, clientii trebuie sa constituie un depozit colateral in cuantumul a trei rate de dobanda.

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul creditarii ipotecare, Alpha Bank vine in intampinarea beneficiarilor programului "Prima Casa" cu conditii de creditare avantajoase. Oferta bancii raspunde nevoilor clientilor cu privire la suma maxima pe care o pot imprumuta prin acceptarea unei game variate de venituri, iar documentatia de credit este simplificata. Banca ofera o polita de asigurare a locuintei la un cost competitiv de numai 0,12% p.a, ce poate fi achitata trimestrial sau anual. In plus, clientii cu credite in valoare de peste 30.000 EUR sau echivalent beneficiaza de reduceri si alte facilitati la magazinele partenere prin intermediul Alpha Club, card netranzactional pe care il primesc gratuit.

In cazul unei locuinte in valoare de 60.000 euro, Banca va acorda un credit de 57.000 euro pe o perioada de pana la 30 ani, cu o dobanda de 5,120% p.a. (EURIBOR 3M+4% p.a), pentru care rata lunara va fi de aproximativ 310 euro. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 5,24% p.a. (include si comisionul FNGCIMM), iar costul total al creditului este de 59.653 euro. Avansul minim in aceasta situatie va fi de 5% din pretul locuintei, respectiv 3.000 euro. Pentru contractarea acestui credit venitul minim necesar in cazul unei familii de 2 persoane este de aproximativ 620 euro. In vederea stabilirii venitului necesar pentru contractarea unui credit de investitii imobiliare este acceptata o gama variata de venituri cum ar fi: salarii, dividende, chirii, drepturi de autor, venituri obtinute de persoanele fizice care desfasoara activitati independente sau profesiuni liberale, etc.

Mai multe detalii privind oferta de creditare pot fi solicitate in toate unitatile bancii, din Bucuresti si din tara.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele