Centru media

    

Expozitia “Balkanic Art Inspirations”

24 noiembrie 2009

 

expozitia Balkanic Art Inspirations

Alpha Bank Romania, Melenia Art Gallery si Muzeul National Cotroceni prezinta Expozitia Interbalcanica de arta, ce va avea loc in perioada 19 Noiembrie - 15 Ianuarie 2009, la Muzeul National Cotroceni. Expozitia include lucrari ale artistilor din Romania, Grecia, Serbia, Albania si Bulgaria, ce vor avea oportunitatea de a colabora si impartasi viziuni si similaritati culturale.

Expozitia Interbalcanica ofera un cadru propice pentru schimbul de opinii, de surse de inspiratie, dar si pentru trasarea ultimelor tendintele in arta contemporana. Mai mult, lucrarile artistilor participanti exprima realitatile din Balcani si sustin identitatea locurilor, prin prezentarea radacinilor comune si a diversitatii regiunii.

Artistii participanti sunt: Maia Oprea, Laurentiu Midvichi si Simona Antoniu din Romania, Harris Kondosphyris si Nansy Fotopoulou din Grecia, Shefket Advush Emini din Albania, Jovana Komnenic din Serbia si Snejana Simeonova din Bulgaria.

Alpha Bank Romania, ce face parte din grupul financiar elen Alpha Bank Group, implineste, in anul 2009, 15 ani de activitate pe piata din Romania. In toata aceasta perioada institutia s-a dezvoltat organic, avand in prezent o retea echilibrata, formata din 200 de unitati si peste 2.500 de angajati. Alpha Bank Romania este una dintre cele mai importante subsidiare ale Grupului Alpha Bank, care mai este prezent si in Albania, Bulgaria, Cipru, FYROM, Serbia, Ucraina si Marea Britanie.

Galeria de arta Melenia este prima Galerie de Arta Greceasca din Bucuresti. Obiectivul sau este de a prezenta cele mai valoroase opere de arta contemporane, din Grecia, dar si din alte tari. www.meleniagallery.com

Muzeul National Cotroceni este una dintre cele mai reprezentative institutii de cultura din Romania. Alaturi de spatiile muzeale, deschise permanent publicului, Muzeul gazduieste si expozitii si evenimente periodice, venind in sprijinul artei si culturii. www.muzeulcotroceni.ro

Ultimele stiri

Vezi toate articolele