Centru media

    

Finantari pentru IMMuri de la Alpha Bank Romania

14 ianuarie 2010

Alpha Bank Romania a contractat un imprumut in valoare de 50 milioane EUR de la Banca Europeana pentru investitii pentru finantarea intreprinderilor micii si mijlocii. Creditele acordate in cadrul acestui program se adreseaza proiectelor de investitii din domenii precum agricultura, industrie, servicii, dar si pentru investitii prioritare din infrastructura, energie, protectia mediului, industrie, sanatate, educatie etc.

Valoarea maxima a unui imprumut ce poate fi accesat in cadrul acestui program este de 12,5 milioane EUR, iar costul total al unui proiect nu trebuie sa depaseasca 25 milioane EUR.

"Sectorul IMM reprezinta o prioritate strategica pentru Alpha Bank Romania. Banca a implementat o abordare dedicata acestui segment prin care in mod activ a personalizat si a extins gama de servicii si produse destinate dezvoltarii IMM-urilor. Prin intermediul noului imprumut BEI, Alpha Bank isi va continua strategia de sustinere a antreprenorilor din Romania." Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv Alpha Bank Romania.

Alpha Bank Romania este una dintre primele banci din Romania care a sustinut dezvoltarea segmentului intreprinderilor mici si mijlocii, prin accesarea unor linii de credit de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in anul 2001 si ulterior, in anul 2003. Peste 700 de antreprenori au beneficiat de sumele accesate de Alpha Bank Romania in cadrul facilitatii de finantare pentru IMMuri de la BERD.

Mai multe detaliii referitoare la programele de finantare pentru IMMuri pot fi solicitate in oricare dintre unitatile bancii.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele