Centru media

    

Alpha Bank Romania sprijina campania “Gradina Botanica - 150 ani”

08 iunie 2010

Alpha Bank Romania, asumandu-si rolul de jucator activ in ceea ce priveste promovarea respectului pentru mediul inconjurator, sprijina campania "Gradina Botanica - 150 ani", dedicata aniversarii Gradinii Botanice "Dimitrie Brandza" din Bucuresti. Campania, ce urmeaza sa se desfasoare in perioada iunie - decembrie 2010, este realizata in parteneriat cu Primaria Capitalei si Apa Nova.

Mesajul campaniei aniversare: "De 150 de ani invatam de la natura" s-a nascut ca o consecinta a faptului ca plantele, spre deosebire de om, traiesc intr-un echilibru perfect cu natura. Niciodata nu consuma mai mult decat au nevoie, niciodata nu fac rau naturii. Altfel spus, plantele au un "comportament responsabil" fata de mediul inconjurator. Dupa 150 de ani, aceasta este lectia pe care o putem invata de la natura, cu ajutorul Gradinii Botanice.

Campania "Gradina Botanica - 150 ani" este parte a strategiei de responsabilitate sociala a Alpha Bank Romania care, in anul 2010, este orientata preponderent in directia protectiei mediului inconjurator. Astfel, sub umbrela Alpha Green, banca va comunica atat la nivel intern, angajatilor sai, cat si extern, clientilor actuali si potentiali, faptul ca responsabilitatea fata de mediul inconjurator este o conditie esentiala a unei dezvoltari durabile. Mesajul Alpha Green, "Bucura-te de verde!", sintetizeaza faptul ca respectul si grija fata de natura nu trebuie privite ca norme de conduita impuse, ci ca rezultat firesc al unei bune intelegeri a mediului inconjurator.

"Alpha Green este expresia viziunii Alpha Bank in ceea ce priveste rolul sau in contextul actual. De-a lungul timpului, banca a sustinut actiuni din domeniul educatiei si protectiei mediului ce au avut drept scop cresterea calitatii vietii. Anul acesta, urmarind atingerea aceluiasi obiectiv, comportamentul responsabil al Alpha Bank Romania se va rasfrange in special asupra unei coordonate importante a existentei noastre, chiar o conditie obligatorie a ei, mediul inconjurator. Astfel, decizia de a sprijini campania aniversara 150 de ani de la infiintarea Gradinii Botanice Bucuresti a aparut in mod firesc, acesta fiind atat un eveniment important in viata orasului cat si un bun prilej de a celebra natura in formele ei cele mai diverse", au declarat reprezentantii Alpha Bank Romania.

Pe 30 mai, 140 de angajati Alpha Bank Romania au participat la Ziua Voluntarului Alpha Bank in Gradina Botanica, au plantat 25 de platani, au vopsit banci si au curatat aleile, aducandu-si astfel contributia la infrumusetarea Gradinii, inainte de inceperea campaniei.

Campania "Gradina Botanica - 150 ani" include o serie de actiuni menite sa ii apropie pe bucuresteni de un loc special al orasului in care traiesc, Gradina Botanica Bucuresti. Astfel, campania va debuta cu expozitia de orhidee si plante exotice organizata in serele de expozitie pe tot parcursul lunii iunie, cu intrare libera pentru vizitatori. Evenimente educative pentru copii, conferinte stiintifice si un concurs de fotografie vor completa campania aniversara.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele