Centru media

    

BERD se alatura subsidiarelor Alpha Bank intr-un efort comun de sustinere a economiilor din Romania si Serbia

05 octombrie 2010

200 milioane euro pentru sustinerea creditarii pentru companiile din Europa de Sud-Est

BERD a semnat doua linii de credit in valoare totala de 200 milioane euro cu subsidiarele Alpha Bank Group, si anume Alpha Bank Romania si Alpha Bank Serbia, contribuind la cresterea disponibilitatii finantarii companiilor din sectorul privat din cele doua tari.

Liniile de credit BERD vor pune la dispozitie celor doua banci finantare pe termen lung, pentru consolidarea, diversificarea si extinderea maturitatii surselor de finantare, ajutandu-le astfel sa continue finantarea economiei. In cadrul noii finantari de la BERD, Alpha Bank Romania va primi 150 milioane euro si Alpha Bank Serbia 50 milioane euro.

"BERD este incantata sa-si uneasca fortele cu Alpha Bank pentru a sprijini in continuare economia reala din Romania si Serbia. Acest proiect va ajuta la continuarea creditarii companiilor private din Romania si Serbia, intr-un moment in care afacerile continua sa se confrunte cu dificultati in obtinerea fondurilor pentru dezvoltare", a declarat Nick Tesseyman, Director Executiv al BERD pentru Institutii Financiare.

"Prin acest parteneriat, Alpha Bank isi demonstreaza angajamentul continuu fata de economia Romaniei si Serbiei. Aceste doua noi linii de credit vor avea un impact pozitiv asupra eforturilor noastre continue de a sustine cresterea economica in regiune", a declarat Spyros Filaretos, Membru al Consiliului Director si Sef de Operatiuni al Alpha Bank. Acest pachet de finantare, ce va fi oferit in doua transe egale, face parte din Planul Comun de Actiune a Institutiilor Financiare Internationale si urmeaza altor facilitati similare oferite in ultimele 18 luni subsidiarelor grupurilor bancare strategice din Europa de Vest active in regiune.

In cadrul Planului de Actiune IFI, prezentat in februarie 2009, BERD, Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii s-au angajat sa ofere 24.5 miliarde euro pe parcursul a doi ani pentru a sustine economiile Europei de Est prin intermediul sectoarelor bancare.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele