Centru media

    

PLANT ART 2012 - Expozitie de arta plastica si decorativa realizata cu sprijinul Alpha Bank

04 mai 2012

Alpha Bank Romania continua parteneriatul cu Gradina Botanica din Bucuresti sprijinind expozitia de arta plastica si decorativa PLANT ART 2012 organizata in perioada 5 mai - 1 iulie, la Centrul de Educatie Ecologica al Gradinii Botanice.

PLANT ART 2012, un proiect initiat impreuna cu Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Universitatea din Bucuresti si Gradina Botanica "D. Brandza" din Bucuresti constituie un manifest artistic concretizat sub forma unei expozitii de arta plastica si decorativa ce promoveaza respectul pentru natura, pentru un stil de viata sanatos, echilibrat, in armonie cu mediul inconjurator si cu noi insine.

Intentia organizatorilor acestui eveniment incadrat in tendinta actuala de protectie a mediului este de a crea prin practica artistica o punte de legatura intre domeniul teoretic si domeniul educational. PLANT ART 2012 cuprinde studii de desen, compozitii decorative modulare, fotografii si imprimeuri pe material textil, toate avand ca model structuri naturale vegetale colectate din Gradina Botanica "D. Brandza" din Bucuresti.

La acest proiect au participat cadre didactice si studenti din Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (Departamentul de Arte si Design Textil, Departamentul de Arta Murala, Departamentul de Teorie, Educatie si Cercetare), precum si biologi din cadrul Gradinii Botanice "D. Brandza" din Bucuresti.

Expozitia PLANT ART 2012 este organizata cu sprijinul Alpha Bank Romania, pe platforma dedicata proiectelor de responsabilitate sociala cu focus pe mediu Alpha Green. Alpha Bank sustine inca din anul 2010 Gradina Botanica din Bucuresti, unul dintre cele mai importante proiecte realizate cu sprijinul bancii fiind recenta redeschidere a Serei Vechi din cadrul Gradinii Botanice. 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele