Centru media

    

O noua solutie de autentificare pentru serviciul de internet banking Alpha Click

11 noiembrie 2013

Codurile de securitate vor fi folosite de catre clienti atat la autentificarea in contul Alpha Click, cat si pentru autorizarea tranzactiilor. Pentru generarea acestora clientii pot alege intre aplicatia pentru smartphone Alpha Safe Access sau un dispozitiv de tip "token".

Aplicatia pentru smartphone Alpha Safe Access (software token) are exact aceeasi functie ca si un dispozitiv token, oferind in plus avantajul ca este disponibila permanent pe telefon. Clientii pot descarca oricand aplicatia direct din App Store, Google Play sau Windows Phone Market, o pot inregistra in Alpha Click si o pot utiliza imediat, fara a fi necesar sa se deplaseze la banca pentru a intra in posesia ei sau pentru a o activa. De asemenea, pentru generarea codurilor unice nu este necesar ca smartphone-ul sa fie conectat la internet.

In varianta hardware (dispozitivul de tip "token"), clientii au la dispozitie un aparat de mici dimensiuni, care printr-o simpla apasare de buton genereaza un cod de securitate.

Noua solutie de autentificare este bazata pe o tehnologie inovativa si aduce clientilor o mobilitate sporita, acestia putand efectua tranzactiile prin Alpha Click de la orice computer sau tableta conectate la internet, oriunde si oricand, fara a mai fi necesara instalarea unui certificat digital. Mai mult, un client poate inregistra si apoi utiliza simultan mai multe dispozitive de securitate hardware si/sau software, astfel ca sansa de a avea la indemana in orice moment un generator de coduri creste semnificativ.

Alpha Bank Romania a lansat serviciul de internet banking in anul 2005. Comparativ cu perioada similara din anul anterior, in 2013, pe segmentul persoanelor fizice s-a inregistrat o crestere de peste 16% a numarului de clienti. In prezent Alpha Click are peste 35.000 de utilizatori, iar mai mult de 60% din tranzactiile bancii sunt realizate prin intermediul internetului.

Mai multe informatii despre noua solutie de securitate pentru Alpha Click sunt disponile la adresa: www.alphaclick.ro/token.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele