Centru media

    

IFC a incheiat un parteneriat cu Alpha Bank Romania, pentru a sustine intensificarea relatiilor comerciale

16 iunie 2015

IFC, parte a Grupului Bancii Mondiale, si Alpha Bank Romania isi unesc fortele pentru a spori disponibilitatea de finantare a schimburilor comerciale pentru importatorii si exportatorii din Romania, astfel incat sa se asigure intensificarea ritmului de crestere economica si sustinerea procesului de creare de noi locuri de munca.

IFC a acordat Alpha Bank Romania, in cadrul Programului Global de Finantare a Comertului (Global Trade Finance Program - GTFP), o linie de credit comercial de 30 milioane de dolari, menita sa sprijine relatiile comerciale pe pietele emergente, oferind garantii totale sau partiale pentru tranzactiile comerciale individuale ce beneficiaza de rating-ul AAA acordat de IFC.

In calitate de banca emitenta, Alpha Bank Romania, membra a Grupului Alpha Bank din Grecia, isi va putea extinde aria de acoperire peste tot in lume, va putea sprijini patrunderea societatilor romanesti pe piete noi si va contribui la intensificarea legaturilor comerciale la nivelul Uniunii Europene si dincolo de granitele acesteia.

Alpha Bank Romania este dedicata rolului sau de promotor al unor servicii bancare de calitate si sustinerii atat a marilor societati comerciale, cat si a IMM-urilor, in cadrul activitatilor comerciale internationale ale acestora.” a declarat dl. Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania. ”Noul parteneriat cu IFC va avea un impact pozitiv asupra eforturilor noastre continue de a sustine cresterea economiei romanesti.”

Marcos Brujis, Director Global IFC pentru Industrie (Global Industry Director), in cadrul Grupului de Institutii Financiare, a declarat urmatoarele: ”Prin intermediul Programului Global de Finantare a Comertului, IFC ofera finantare acelor economii care doresc sa amplifice oportunitatile comerciale disponibile mediului local de afaceri. Accesul la finantare pentru afaceri este important mai ales pentru societatile de mici dimensiuni, care depind de exporturi pentru a-si pastra nivelul de viabilitate si pentru a-si continua ritmul de crestere.

De la inceputurile sale in 2005, Programul Global de Finantare a Comertului, caruia i-au fost acordate si numeroase distinctii, a emis peste 21.000 de garantii in valoare totala de 36 miliarde de dolari catre diverse banci, pentru obligatii de plata privitoare la diverse tranzactii comerciale pe care proprii ei clienti institutionali, beneficiari de servicii financiare, le-au intreprins pe diverse piete emergente. Programul include peste 280 de banci partenere in peste 95 de tari cu piete emergente.

 

Despre IFC

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare globala axata exclusiv pe sectorul privat. Colaboram cu societati private din aproximativ 100 de tari, ne valorificam capitalul, expertiza, si exercitam o influenta pozitiva pentru a contribui la eliminarea saraciei extreme si pentru a sustine principiul prosperitatii comune. In exercitiul financiar 2014 am asigurat finantare in suma de peste 22 miliarde de dolari pentru imbunatatirea calitatii vietii in tarile aflate in curs de dezvoltare si pentru a aborda cele mai presante provocari pentru dezvoltare. Pentru mai multe informatii, viziteaza www.ifc.org.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o banca universala, aflata in randul bancilor din Top 10 din Romania. Banca are aproximativ 2000 de angajati si o retea nationala de 149 de unitati.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele