Centru media

    

Salvati Copiii si Alpha Bank ajuta copiii aflati in situatii vulnerabile

04 decembrie 2015

Alpha Bank Romania a incheiat un parteneriat cu Salvati Copiii Romania, in beneficiul copiilor aflati in situatii de risc de abandon scolar. Pentru fiecare contract de depozit incheiat in cadrul unei campanii ce se desfasoara pana la 11 decembrie, banca va dona 5 lei pentru sprijinirea programelor desfasurate de Salvati Copiii. In plus, toti clientii care aleg in aceasta perioada Alpha Depozitul pe plus beneficiaza de o dobanda mai mare cu 50% fata de cea a unui depozit standard pe 3 luni, precum si de 0% comision de retragere numerar la ghiseu in ziua scadentei si in urmatoarele trei zile lucratoare.

Salvati Copiii va utiliza fondurile stranse in cadrul acestei campanii pentru programele desfasurate de organizatie in centrele sale educationale, in cadrul carora copiii din medii defavorizate primesc servicii educationale si de asistenta sociala, juridica si psihologica, in vederea reintegrarii scolare sau a prevenirii abandonului scolar.

Reintegrarea scolara a copiilor si prevenirea abandonului scolar sunt obiective majore ale organizatiei Salvati Copiii. De aceea, organizatia a dezvoltat programele multianuale de facilitare a accesului la educatie scolara prin implementarea de servicii educationale si sociale.

16.700 de copii au fost inscrisi in programele "A Doua Sansa" si "Scoala dupa Scoala", iar 13.000 de parinti au fost sprijiniti material, social, juridic si psihologic.

Parteneriatul dintre Salvati Copiii Romania si Alpha Bank este cu atat mai important, cu cat statisticile privind abandonul scolar sunt ingrijoratoare. In anul 2013, 48,5% dintre copiii din Romania traiau in risc de saracie sau excluziune sociala, media in statele membre ale UE fiind de 27,7%, arata ultimul Eurostat. 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele