Centru media

    

Centru social pentru familii defavorizate din Petrila sprijinit de Alpha Bank Romania si Salvati Copiii

27 martie 2016

Alpha Bank Romania si Salvati Copiii Romania sprijina programul "Centrul de zi pentru copii din familii aflate in dificultate din Petrila". Prin intermediul acestui program, copiii din familii defavorizate vor beneficia de servicii educationale si sociale, juridice si psihologice, in vederea reintegrarii scolare sau a prevenirii abandonului scolar.

In lunile noiembrie si decembrie 2015, Alpha Bank Romania a desfasurat o campanie cu o componenta sociala. Pentru fiecare contract de depozit incheiat in perioada campaniei, banca a directionat 5 lei pentru sprijinirea proiectelor derulate de Salvati Copiii. Fondurile stranse vor fi utilizate de organizatie pentru centrul educational din Petrila, oras aflat in zona miniera, Valea Jiului.

Cu sprijinul specialistilor Salvati Copiii, in cadrul Centrului de zi, copiii se pot adapta mai usor cerintelor societatii. Avand ca principal obiectiv prevenirea abandonului scolar, strategia educationala a organizatiei Salvati Copiii se axeaza pe:

  • educatia de calitate pentru a sprijini invatarea eficienta;
  • asigurarea accesului la educatie pentru copiii din medii defavorizate;
  • recuperarea nivelului achizitiei scolare;
  • derularea de activitati pentru dobandirea deprinderilor de viata independenta.

Reintegrarea scolara a copiilor si prevenirea abandonului scolar sunt obiective majore pentru Salvati Copiii. De aceea, organizatia a dezvoltat programele multianuale de facilitare a accesului la educatie scolara prin implementarea de servicii educationale si sociale. 16.700 de copii au fost inscrisi in programele "A Doua Sansa" si "Scoala dupa Scoala", iar 13.000 de parinti au fost sprijiniti material, social, juridic si psihologic.

Parteneriatul dintre Salvati Copiii Romania si Alpha Bank este cu atat mai important, cu cat statisticile privind abandonul scolar sunt ingrijoratoare. In anul 2013, 48,5% dintre copiii din Romania traiau in risc de saracie sau excluziune sociala, media in statele membre ale UE fiind de 27,7%, arata ultimul Eurostat.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele