Centru media

    

Alpha Bank Romania analizeaza debutul pe piata de capital

27 iulie 2017

Alpha Bank Romania analizeaza oportunitatea de a accesa piata locala de capital prin lansarea unei emisiuni de obligatiuni, dupa ce, recent, agentia financiara internationala Moody’s a atribuit bancii ratingul Ba3 pentru depozite pe termen lung in lei si valuta, rating de baza B2 si rating de contrapartida Ba2.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Alpha Bank Romania a aprobat lansarea primei emisiuni de obligatiuni in valoare de pana la 300 milioane lei, pentru diversificarea surselor de finantare ale bancii. Decizia adoptata de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor este valabila pentru urmatoarele 18 luni.

Alpha Bank Romania a inregistrat in 2016 un profit net de 114,6 milioane lei la venituri operationale cu 16% mai mari decat in anul anterior. Nivelul creditelor a atins 11,4 miliarde lei in timp ce depozitele au crescut cu 26% pana la 7,9 miliarde de lei. Rata de adecvare a capitalului a ajuns, incluzand profitul pe 2016, a ajuns la 23,46%.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de top, cu o istorie de peste 20 de ani in Romania. Banca ofera o gama variata si moderna de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate, dar si experienta si competenta necesara indeplinirii planurilor clientilor sai.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele