Centru media

    

IFC sprijina Alpha Bank Romania sa majoreze acordarea de credite ipotecare

08 iunie 2017

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, acorda Alpha Bank Romania un imprumut de 50 de milioane de Euro pentru a sprijini acordarea de credite ipotecare si pentru a contribui la extinderea accesului la finantare pentru potentialii proprietari de locuinte din Romania.

Alpha Bank Romania, client existent al IFC si companie in cadrul Alpha Bank Group, unul dintre cele mai importante grupuri din sectorul financiar din Grecia, a fost prima banca ce a introdus creditele ipotecare in Romania in 2001 si este acum unul dintre principalii creditori ipotecari din tara, cu un portofoliu care depaseste 1 miliard de Euro. Este de asteptat ca finantarea din partea IFC sa ajute creditorul sa sustina un numar mai mare de viitori proprietari de locuinte si sa dezvolte in continuare piata locala.

"Fondurile suplimentare pentru acordarea de credite ipotecare ne vor permite sa sprijinim mai bine nevoile clientilor nostri intr-o piata in care cererea creste anual", a declarat Periklis Voulgaris, vicepresedinte executiv al Alpha Bank Romania. "Acest acord va consolida in continuare competitivitatea si pozitia noastra pe piata".

Una dintre prioritatile IFC in Romania este consolidarea sistemului financiar local, sprijinind bancile sa ofere oportunitati de finantare accesibile si durabile pentru a spori incluziunea financiara.

Sistemul de finantare a locuintelor din Romania ar putea contribui mai mult la cresterea economica decat o face in prezent. Ponderea de 7% a portofoliului ipotecar rezidential in produsul intern brut este cea mai scazuta dintre tarile UE. Media pentru cele 28 de tari membre este de 50%.

"Noul imprumut al IFC va consolida si mai mult parteneriatul nostru cu Alpha Bank Romania si va permite bancii sa-si extinda portofoliul de credite ipotecare si sa-si ajute clientii sa devina proprietari de locuinte", a declarat Manuel Reyes-Retana, Director Regional al Grupului Institutiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. "Prin stimularea capacitatii Alpha Bank de a creste acordarea de credite ipotecare contribuim si la un ciclu sanatos, generat pe plan intern, al ocuparii fortei de munca, cresterii economice si economisirii".

In 2015, IFC a acordat Alpha Bank Romania o linie pentru sustinerea activitatii de comert international in valoare de 30 de milioane USD, in cadrul Programului de Finantare a Comertului Global, care sprijina comertul pe pietele emergente prin acordarea de garantii partiale sau totale pentru tranzactii comerciale individuale, garantate de ratingul triplu-A al IFC.

De la aderarea la UE, cresterea economica a Romaniei a contribuit semnificativ la reducerea saraciei. Cu toate acestea, o mai larga intermediere financiara este necesara pentru a sprijini accesul la credite pentru persoanele fizice si intreprinderile mici, care constituie segmentul cel mai critic al economiei.

 

Despre Alpha Bank Romania S.A.

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de top, cu o istorie de peste 20 de ani in Romania. Banca ofera o gama variata si moderna de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate, dar si experienta si competenta necesara indeplinirii planurilor clientilor sai.

 

Despre IFC

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare globala axata pe sectorul privat din pietele emergente. Lucrand cu 2.000 de companii din intreaga lume, ne folosim cele sase decenii de experienta pentru a crea oportunitati acolo unde este cel mai mult nevoie de ele. In anul fiscal 2016 investitiile noastre pe termen lung in tarile in curs de dezvoltare au crescut la aproape 19 miliarde de dolari, mobilizandu-ne capitalul, expertiza si influenta pentru a ajuta sectorul privat sa puna capat saraciei extreme si sa sporeasca prosperitatea impartasita. Pentru mai multe informatii, viziteaza www.ifc.org

Ultimele stiri

Vezi toate articolele