Centru media

    

Performanta financiara solida pentru Alpha Bank Romania in primul trimestru din 2024, cu un profit net de 16 milioane de euro

17 mai 2024

sediu Alpa Bank Romania

  • Evolutia consecventa la nivel operational, activitatea dinamica si gestionarea eficienta a riscurilor au generat un profit net de 16 milioane de euro in T1 2024
  • Creditele nete acordate clientelei s-au ridicat la 3,2 miliarde de euro, in crestere cu 7%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut
  • Depozitele clientilor au atins 3,5 miliarde euro, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului precedent
  • Activele totale au ajuns la finalul primului trimestru la 4,7 miliarde euro, un plus de 8% in comparatie cu primul trimestru din 2023

Alpha Bank Romania (ABR) anunta rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024, evidentiind continuarea indeplinirii strategiei noastre in diverse segmente de activitate si un profit net de 16 milioane de euro. Portofoliul net de credite a crescut cu 7% fata de T1 2023, la 3,2 miliarde EUR, in timp ce portofoliul de depozite a crescut cu 18%, la 3,5 miliarde EUR. In acelasi timp, activele totale ale bancii au ajuns la 4,7 miliarde EUR, in crestere cu 8% fata de anul precedent.

Performante generate de activitatea intensa de creditare

Alpha Bank Romania consemneaza o performanta istorica in primul trimestru din 2024 in ceea ce priveste originarea de noi credite ipotecare, cu o crestere de 61% fata de perioada similara din 2023, generata de preocuparea constanta a bancii de a oferi clientilor solutii de finantare ipotecara accesibile si competitive.

In acelasi timp, solutiile financiare inovatoare menite sa raspunda nevoilor diverse ale clientilor nostri, precum si experienta flexibila de obtinere a unui imprumut atat online, cat si in sucursale, au generat alte rezultate notabile in primul trimestru in ceea ce priveste volumul creditelor de consum, care a crescut cu 19% fata de primul trimestru din 2023.

In ceea ce priveste tranzactiile comerciantilor, procesate de catre banca, solutiile de tip POS, Alpha phonePOS si e-commerce - au inregistrat o crestere robusta de 22% fata de aceeasi perioada din 2023.

Digitalizare accelerata

La inceputul anului, Alpha Bank Romania a finalizat transferul afacerii ecosistemului Orange Money Romania IFN (portofoliul de clienti, activele digitale si portofoliul de carduri de credit), o miscare care a consolidat si mai mult pozitia bancii pe piata si ii sporeste capacitatea de a oferi solutii financiare inovatoare unei baze mai largi de clienti.

Eforturile de transformare digitala ale Alpha Bank Romania din primul trimestru au imbunatatit serviciile pentru clienti, dar si masurile de securitate. Astfel, Alpha Bank Romania a adaugat noi functionalitati asistentului virtual Dana, cu beneficii directe pentru clientii persoane fizice. Dupa serviciile de voce, pot fi accesate acum si servicii automatizate de asistenta clienti prin intermediul webchat-ului, permitand clientilor interactiuni rapide cu banca pentru solicitari de tip self-service.

In plus, Alpha Bank Romania se afla printre primele banci care au implementat Serviciul de Afisare Nume Beneficiar (SANB) in cadrul platformei sale de online banking. Acest serviciu nu numai ca imbunatateste experienta clientilor, dar ofera si un nivel suplimentar de protectie impotriva fraudelor.

Parteneriate strategice, stimul pentru dezvoltarea economica

In luna martie, Alpha Bank Romania a introdus o noua suita de produse financiare menite sa sprijine nevoile de capital de lucru si de investitii ale companiilor, demonstrand angajamentul bancii de a promova cresterea si dezvoltarea economica in Romania. Aceste imprumuturi beneficiaza de garantiile Fondului European de Investitii (FEI) si vin cu solutii de finantare fiabile si competitive pentru IMM-uri.

In februarie, banca s-a alaturat Programului Guvernamental „Noua Casa” 2024, care ofera garantii prin FNGCIMM pentru a facilita accesul la locuinte la preturi accesibile. In plus, Alpha Bank Romania a incheiat un parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru a participa la InvestAlim, un nou program national conceput pentru a promova dezvoltarea industriei de procesare a alimentelor in Romania.

Alpha Bank Romania - sprijin permanent pentru mediu, cultura, sanatate, educatie financiara

Alpha Bank Romania, in colaborare cu Alpha Bank Group si Banca Nationala a Romaniei, a organizat in perioada septembrie 2023 - martie 2024, expozitia „Cele doua fete ale monedei: Mijloace de tranzactie - Capodopere de arta", o explorare a intersectiei dintre arta si finante prin intermediul colectiei numismatice Alpha Bank, una dintre cele mai importante colectii de monede antice din lume.

Prin parteneriate cu organizatii precum Conservation Carpathia, Asociatia Pentru Promovarea Performantei in Educatie si Salvati Copiii, Alpha Bank Romania contribuie in mod activ la initiative care vizeaza conservarea mediului, progresul educational, imbunatatirea asistentei medicale si bunastarea copiilor. Aceste parteneriate reflecta dedicarea bancii de a avea un impact pozitiv asupra societatii si de a promova dezvoltarea durabila in comunitatile pe care le deserveste.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de 30 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte. Pentru mai multe informatii despre Alpha Bank Romania: https://www.alphabank.ro.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele