Centru media

    

Alpha Bank Romania lanseaza serviciul SANB in aplicatia Alpha Online Banking

18 ianuarie 2024

Serviciul de Afisare Nume Beneficiar

Alpha Bank Romania lanseaza la inceputul anului 2024 functia de verificare a identitatii beneficiarului platilor efectuate prin online banking prin aderarea la Serviciul Afisare Nume Beneficiar (SANB), pus la dispozitie de TRANSFOND.

Functia  este disponibila pentru toti utilizatorii Alpha Online Banking, atat persoane fizice, cat si persoanelor juridice 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an, pentru platile in lei.

Astfel, la initierea platilor in lei catre beneficiari avand conturile la bancile participante la SANB (Lista bancilor care ofera SANB.pdf (transfond.ro)), utilizatorilor li se va afisa, in baza codului IBAN introdus, informatii verificate, cu privire la identitatea beneficiarului - in cazul in care plata este efectuata catre o persoana, respectiv o parte din denumirea companiei si forma de organizare (S.R.L., S.A. etc.) - in cazul platilor catre persoane juridice.

Prin aderarea la Serviciul Afisare Nume Beneficiar (SANB) introducem un nou element de verificare pentru platile efectuate prin Alpha Online Banking, in scopul de a asigura confortul si increderea clientilor in platile efectuate. Acest serviciu este si mai valoros in contextul in care am introdus recent platile instant si tranzactiile se efectueaza in timp real. Suntem bucurosi sa fim intre primele banci din Romania care ofera acest serviciu si asta demonstreaza inca o data angajamentul de a le oferi clientilor nostri solutii complete de banking pentru a imbunatati experienta utilizatorilor serviciilor noastre digitale.”, a declarat Florin Branici, Director Digital Banking si Canale Alternative, Alpha Bank Romania.

”SANB minimizeaza riscul potential ca un infractor cibernetic sa solicite platitorului (prin email, sms, etc.), in numele unor beneficiari cunoscuti de platitor (furnizori de utilitati, furnizori de servicii sau de bunuri), plata unor facturi, prin indicarea unor coduri IBAN proprii (diferite de cele ale beneficiarilor indreptatiti). Astfel, unii platitori pot sa urmeze aceste instructiuni si sa plateasca in contul indicat, considerandu-l legitim. SANB ofera platitorului certitudinea ca fondurile ajung la destinatia potrivita, prin indicarea automata a unor elemente ce confirma numele beneficiarului. Salutam participarea Alpha Bank la SANB si suntem convinsi ca toate bancile vor adera intr-un interval de timp cat mai scurt la acest serviciu, colaborand pentru furnizarea in piata a unui mediu de plata cat mai sigur.” – a declarat Razvan Faer, Sef Departament Dezvoltare TRANSFOND.

Pentru a accesa aceasta functionalitate de pe telefon trebuie sa descarcati ultima versiune (2.4.63) a aplicatiei Alpha Online Banking pentru IOS sau Android, iar pentru acces de pe calculator sau tableta trebuie sa utilizati un browser web.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de 30 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte. Pentru mai multe informatii despre Alpha Bank Romania: https://www.alphabank.ro

 

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este administratorul si operatorul Casei de Compensare Automata a platilor comerciale interbancare de retail. Compania isi propune sa fie principalul partener al comunitatii financiar-bancare din Romania in domeniul platilor (atat in moneda locala cat si in euro, national si transfrontalier), al serviciilor adiacente sau complementare platilor interbancare, exploatand la maximum infrastructura si know-how-ul de care dispune. Actionarul principal al TRANSFOND este Banca Nationala a Romaniei, iar cealalta parte a  actionariatului este reprezentat de 18 banci comerciale active in piata romaneasca. TRANSFOND a dezvoltat o serie de solutii complexe si de succes, in beneficiul sectorului financiar autohton, dar si al societatilor comerciale si al consumatorilor finali de servicii financiare: Plati Instant, Serviciul Afisare Nume Beneficiar (SANB), AliasPay, e-Factur@ si e-Arhiv@. Pentru mai multe informatii: www.transfond.ro, www.platiinstant.ro, www.aliaspay.ro, www.facturielectronice.ro

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele