Centru media

    

Ne-am extins reteaua de Centre Gold Personal Banking, aceasta cuprinzand acum un total de 30 de locatii

11 ianuarie 2024

Mario Penados - 30 de Centre Gold Personal Banking

Pe parcursul anului 2023, Alpha Bank Romania a continuat dezvoltarea segmentului Gold Personal Banking, marindu-si prezenta geografica la 30 de locatii dedicate clientilor premium.

Portofoliul de clienti Gold Personal Banking a crescut constant in ultimii 3 ani, pe doua dimensiuni importante: in ceea ce priveste numarul de clienti si valoarea activelor personale administrate de banca, ambele inregistrand cresteri medii anuale de peste 20%.

Beneficiile de a face parte din segmentul Gold Personal Banking includ accesul la un pachet dedicat de cont curent oferit in conditii avantajoase, cursuri de schimb valutar competitive si acces la o gama larga de produse si servicii, adecvate nevoilor de economisire si investitii ale clientilor.

Pe langa produsele de economisire, clientii Gold Personal Banking pot accesa produse de asigurare de viata si, in functie de profilul lor investitional, produse de pe piata de capital, cum ar fi actiuni, obligatiuni si fonduri de investitii. De asemenea, acestia pot investi atat pe pietele de capital locale, cat si pe cele straine, cum ar fi bursele de valori de la Londra, Frankfurt sau Euronext.

In ceea ce priveste fondurile de investitii, Alpha Bank Romania pune la dispozitia clientilor fondurile mutuale Alpha (LUX) Global Funds, inregistrate in Luxemburg, care au o politica de investitii bazata pe criterii ESG.

Intrucat Alpha Bank Romania face parte din consortiul de intermediere a titlurilor de stat emise pentru publicul larg - Fidelis, clientii Gold Personal Banking pot subscrie, de asemenea, la aceste emisiuni periodice.

Pe parcursul anului 2023 am deschis noi centre dedicate segmentului Gold Personal Banking, oferta noastra fiind acum disponibila in 30 de locatii din 19 orase importante din Romania. Un sondaj de opinie realizat in randul clientilor a scos la iveala factori specifici care au adunat aprecierea pentru serviciile noastre, printre care o oferta de depozite competitiva, o gama variata de solutii de investitii si prezenta unui bancher dedicat", a declarat Mario Penados, Director Personal Banking si Customer Data Analysis la Alpha Bank Romania.

In ceea ce priveste motivatiile care stau la baza alegerii lor de a economisi, cele trei domenii principale citate au fost necesitatea de a mentine o rezerva de numerar pentru situatii neprevazute, dorinta de a-si pastra statutul financiar actual si obiectivul de a economisi pentru pensie.

In ceea ce priveste directiile de investitii, principalele categorii sunt: piata imobiliara, titlurile de stat, dar si instrumentele pietei de capital sau fondurile mutuale.

Alpha Bank Romania multumeste tuturor clientilor Gold Personal Banking pentru increderea acordata si continua sa exceleze in oferirea unor servicii de calitate, axate pe nevoile lor financiare.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de aproape 30 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Pentru mai multe informatii despre Alpha Bank Romania: https://www.alphabank.ro

Ultimele stiri

Vezi toate articolele