Centru media

    

Alpha Bank Romania lanseaza platile instant - clientii pot plati si primi bani in cateva secunde

13 noiembrie 2023

Plati instant pri Alpha Online Banking

Alpha Bank Romania lanseaza platile instant, prin care clientii - atat persoane fizice cat si persoane juridice - pot trimite si pot primi bani in cateva secunde, oricand: 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an.

Prin participarea Alpha Bank Romania la schema de plati instant pusa la dispozitie de TRANSFOND, clientii pot primi sau trimite prin online banking, in doar cateva secunde, bani catre aproape toti partenerii din Romania.

“Intr-o lume in care oamenii se asteapta ca totul sa se intample aici si acum, a mesajelor si raspunsurilor instant, si banii trebuie sa circule in timp real, oricand, la orice ora – de luni pana duminica si in timpul sarbatorilor. Suntem permanent preocupati sa oferim solutii de plata moderne, rapide si sigure pentru a satisface nevoile in continua schimbare ale clientilor nostri si suntem incantati sa le punem la dispozitie transferurile in timp real pe care le faciliteaza schema de plati instant. Mai mult, pentru clientii Alpha Bank beneficiul rapiditatii vine fara costuri suplimentare”, a declarat Florin Branici, Director Digital Banking si Canale Alternative, Alpha Bank Romania.

“Uram bun venit colegilor de la Alpha Bank Romania in familia bancilor care ofera Plati Instant si ne bucuram sa constatam ca circa 75% din piata platilor interbancare de retail, fara card, devine astfel activa in platile in timp real, cont-la-cont, in regim 24/7/365. Cu Alpha Bank Romania si ceilalti membri ai comunitatii bancare care vor urma, platile electronice de retail din Romania se ridica la un nivel in care, prin cateva click-uri, pe orice fel de dispozitiv electronic, la orice distanta, consumatorii si business-urile vor putea plati si incasa bani absolut in orice moment, pentru orice activitate cotidiana”, a spus Razvan Faer, Sef Departament Dezvoltare TRANSFOND.

Prin schema de plati instant, consumatorii pot trimite sau primi bani oricand, chiar si in weekend, de sarbatori, ziua sau noaptea. Banii ajung la destinatie in cateva secunde indiferent ca este vorba despre plati pentru bunuri sau servicii achizitionate, transferuri de bani catre rude, prieteni sau cunostinte, facturi sau taxe.

Business-urile de orice marime pot face plati rapide catre furnizori, parteneri sau angajati, serviciul de plati instant oferind o mai buna gestionare a lichiditatii, fluiditate financiara si eficienta operationala.

De mentionat ca noua schema de plati pusa la dispozitie de TRANSFOND se aplica pentru tranzactiile mai mici de 50.000 de lei.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Cu o prezenta nationala de aproape 30 de ani, banca ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ. Este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte. Pentru mai multe informatii despre Alpha Bank Romania: https://www.alphabank.ro.

 

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este administratorul si operatorul Casei de Compensare Automata a platilor comerciale interbancare de retail. Compania isi propune sa fie principalul partener al comunitatii financiar-bancare din Romania in domeniul platilor (atat in moneda locala cat si in euro, national si transfrontalier), al serviciilor adiacente sau complementare platilor interbancare, exploatand la maximum infrastructura si know-how-ul de care dispune.

Actionarul principal al TRANSFOND  este Banca Nationala a Romaniei, iar restul actionariatului este reprezentat de 18 banci comerciale active in piata romaneasca.

TRANSFOND a dezvoltat o serie de solutii complexe si de succes, in beneficiul sectorului financiar autohton, dar si al societatilor comerciale si al consumatorilor finali de servicii financiare: Plati Instant, serviciul Afisare Nume Beneficiar (SANB), AliasPay, e-Factur@ si e-Arhiv@. Pentru mai multe informatii: www.transfond.ro, www.platiinstant.ro, www.aliaspay.ro, www.facturielectronice.ro.

 

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele