Centru media

    

Rezumatul rezultatelor Alpha Bank Romania pentru primele 9 luni ale anului 2023

03 noiembrie 2023

Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania si-a continuat strategia echilibrata si responsabila, rezultatele financiare ale primelor 9 luni reflectand evolutia pozitiva a activitatii comerciale si angajamentul fata de sustinerea economiei romanesti:

  • Portofoliul de credite a inregistrat o crestere de 10,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, avans sustinut in special de finantarea persoanelor juridice;
  • Profitul net a ajuns la 34 milioane de euro, in principal ca urmare a unei dinamici pozitive a veniturilor;
  • Capitalizarea si lichiditatea s-au mentinut la niveluri ridicate, peste cerintele impuse de reglementare.

Alpha Bank Romania a inregistrat in primele 9 luni ale anului o evolutie sustinuta a activitatii, rezultatele financiare evidentiind rezilienta si capacitatea bancii de a se adapta la schimbarile din mediul economic actual.

Volumul creditelor noi acordate in primele 9 luni al anului pe segmentul companiilor mari a ajuns la aproape 300 de milioane de euro inregistrand o crestere de 24% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In aceeasi perioada, volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a inregistrat o crestere anuala de 30%, marcand cea mai buna performanta din ultimii 12 ani, in timp ce pe segmentul creditelor de consum vanzarile noi au inregistrat o majorare de 9%.

Totodata, banca si-a consolidat pozitia in zona solutiilor de plata pentru comercianti, rulajul acestora prin conturile deschise la Alpha Bank Romania inregistrand o crestere de 27% fata de primele 9 luni al anului trecut.

In luna august, Alpha Bank Romania a anuntat semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money Romania, care se refera la preluarea activitatilor de retail si care cuprinde portofoliul de clienti, activele digitale de top (aplicatia mobila), portofoliul de carduri de credit si angajatii. Prin integrarea portofoliului de clienti Orange Money Romania, Alpha Bank Romania isi extinde semnificativ propria baza de clienti si isi va consolida pozitia pe piata.

De asemenea, au fost deschise noi centre Gold, reteaua dedicata membrilor Alpha Gold Personal Banking ajungand la finalul lunii septembrie la 29 de centre.

Totodata, banca a continuat sa promoveze responsabilitatea fata de comunitate si educatia financiara. In luna septembrie, Alpha Bank Romania a inaugurat expozitia Cele doua fete ale monedei. Mijloace de schimb - Capodopere ale artei”, gazduita de Muzeul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Este pentru prima oara cand Colectia numismatica Alpha Bank, una dintre cele mai importante colectii de monede antice din lume, calatoreste in afara granitelor Greciei, expozitia putand fi vizitata pana in martie 2024.

Rezultatele financiare

La finalul lunii septembrie,  portofoliul de credite al Alpha Bank in Romania a ajuns la 3,1miliarde de euro expunere neta, marcand o crestere de 10,3% fata de primele 9 luni ale anului trecut, in timp ce depozitele clientilor s-au ridicat la 3,3 miliarde de euro, in crestere cu 19,1% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Activele totale ale bancii au ajuns la finalul lunii septembrie la 4,48 miliarde euro, inregistrand o crestere anuala de 10%.

Profitul net a ajuns la nivelul de 34 milioane de euro, reflectand dinamica pozitiva a veniturilor si mentinerea unui control strict al costurilor, in pofida presiunilor inflationiste.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de aproape 30 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele