Centru media

    

Ce este si cum functioneaza un card de cumparaturi?

08 august 2023

Cum functioneaza un card de cumparaturi

Probabil si tie ti se intampla sa iti doresti unele lucruri de ultima generatie, care sa iti usureze activitatile de zi cu zi sau sa pleci intr-un City Break neprogramat. Indiferent despre ce este vorba, bugetul poate fi o problema, intrucat majoritatea acestora sunt costisitoare. Din fericire, exista solutii, iar una dintre ele este un card de cumparaturi. Afla din acest articol ce este acesta si cum il poti utiliza in avantajul tau.

Cuprins:

Ce este un card de cumparaturi?

Un card de cumparaturi inseamna acelasi lucru cu un card de credit. Acesta este asemanator cu un imprumut, mai exact, daca indeplinesti conditiile de eligibilitate, ti se va pune la dispozitie o suma de bani, pe care o poti folosi pentru a cumpara o varietate de produse de la comercianti, alegand sa platesti integral sau in rate, in functie de nevoile si de preferintele tale.

Cardul de cumparaturi are disponibile mai multe variante de rate in reteaua magazinelor partenere, astfel ca poti opta pentru cea care este cea mai avantajoasa pentru tine. De pilda, daca doresti sa cumperi unul sau mai multe produse, precum piese de mobilier, materiale de constructii, electronice sau electrocasnice, produse cosmetice sau pentru gradina, o vacanta sau sa rezervi cazare, totul se poate rezolva usor si rapid cu un card de cumparaturi.

Cum poti obtine un card de cumparaturi Alpha Bank?

Este foarte simplu sa obtii AlphaCardul tau de cumparaturi. Exista trei variante prin care poti face acest lucru, mai exact: completarea unui formular online, deplasarea la sediu sau prin call center.

Daca alegi sa completezi un formular online, vei primi un telefon din partea unui reprezentant al bancii. Acesta te va contacta pentru a putea furniza informatiile necesare eliberarii tipului de card de cumparaturi pentru care optezi si iti va comunica care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi in continuare.

In cazul in care preferi sa te deplasezi la o unitate Alpha Bank, acolo vei beneficia de sprijinul unui reprezentant, care iti va prelucra datele si, daca esti eligibil, cardul de cumparaturi iti va fi livrat unde doresti, acasa sau la unitatea Alpha Bank.

Daca iti este mai comod sa suni personal la banca, operatorul de la call center iti va solicita datele de contact, iar un reprezentant te va contacta ulterior pentru a stabili tot ce este necesar pentru ca tu sa intri in posesia cardului de cumparaturi.

Criterii de eligibilitate

Pentru a putea obtine cardul de cumparaturi, este necesar sa indeplinesti unele conditii. Iata care sunt criteriile minime de eligibilitate pe care este esential sa le indeplinesti ca sa poti obtine AlphaCardul tau de cumparaturi:

  • Sa ai varsta cuprinsa in intervalul 18 si 70 de ani;
  • Venitul tau net pe luna sa fie de cel putin 1.525 lei;
  • Sa fii rezident fiscal pe teritoriul romanesc;
  • Sa fii salariat, cu vechime de minimum 3 luni la actualul loc de munca, iar in campul muncii sa ai o vechime totala de minimum un an sau vechime neintrerupta de douasprezece luni la actualul loc de munca;

Alpha Bank ia in considerare o gama foarte larga de venituri din alte surse decat cele salariale. Daca obtii astfel de venituri, cum sunt, pensie, chirie, drepturi de autor, venituri pe care le ai din profesii liberale este nevoie sa aduci documente justificative.

Cum functioneaza cardul de cumparaturi

Prin intermediul cardului de cumparaturi poti cumpara integral sau in rate unul sau mai multe produse, atat in magazine fizice, cat si online, in tara sau in strainatate.

De asemenea, daca ai nevoie urgent de cash, poti ridica pana la 200 de lei de pe cardul de cumparaturi, la anumiti comercianti.

In functie de cum ai ales sa faci cumparaturile, integral sau in rate, vei avea de plata, pana la o data fixa stabilita, o suma minima din valoarea sumei cheltuite, valoarea ratelor sau toata valoarea cumparaturilor tale. Rambursarea se poate face automat, daca dai acordul bancii sa alimenteze din contul tau curent sau poti rambursa tu, direct, la ATM, la ghiseul bancii sau in aplicatia Alpha Online Banking.

Lunar beneficiezi de extras de cont în format electronic sau fizic, dupa cum preferi.

Un reprezentant Alpha Bank iti poate oferi oricand informatii suplimentare si detalii cu privire la particularitatile cardului de cumparaturi si a modului in care functioneaza acesta.

De cate tipuri este cardul de cumparaturi Alpha Bank?

Alpha Bank iti pune la dispozitie patru tipuri de carduri de cumparaturi, dupa cum urmeaza:

AlphaCard Visa Credit

Cardul de cumparaturi AlphaCard Visa Credit - cu acesta poti achizitiona produse oriunde in lume, ai la dispozitie pana la 12 rate fara dobanda si puncte de loialitate Alpha Shop pe care poti sa le transformi in cadouri la Partenerii Alpha Bank.

Limita maxima de credit este de 35.000 RON, maximum trei venituri nete lunare.

Alpha Mastercard Credit

Cardul de cumparaturi Alpha Mastercard Credit iti permite sa cumperi produse in orice loc din lume si poti opta pentru cel mult 12 rate fara dobanda si puncte de loialitate Alpha Shop, pe care poti sa le transformi in cadouri la Partenerii Alpha Bank.

Pentru acest tip de card de cumparaturi limita maxima de credit este tot 35.000 RON, maximum trei venituri nete lunare

AlphaCard Visa Gold

Card de cumparaturi AlphaCard Visa Gold este destinat clientilor premium si ofera beneficii pe masura. Acest tip de card de cumparaturi are atasate beneficii precum pachet gratuit de asigurari de calatorie, oferte premium locale si internationale, intrari gratuite la Business Lounge Romania si acces in saloanele VIP Lounge sau Business Lounge din lume.

Limita maxima de credit permisa este de 75.000 ron, maximum trei venituri nete lunare.

Mobexpert Credit Card

Cardul de cumparaturi Mobexpert Credit Card este un card Gold, cu multiple beneficii si il poti obtine instant in magazinele Mobexpert.

Poti face cumparaturi in pana la 36 de rate fara dobanda in magazinele fizice Mobexpert si online pe www.mobexpert.ro, poti beneficia de 10% reducere la produsele Mobexpert sau 50% reducere la livrare Door to Door si Premium, 2 intrari gratuite/aeroport/an in Business Lounge-urile din Romania, asigurare gratuita la cumparaturile online si preturi preferentiale la o gama larga de parteneri din cadrul programului Mastercard Premium. De asemenea, poti face cumparaturi de la orice comerciant, atat in tara, cat si in strainatate.

Daca platesti integral, pana la data scadenta, suma de plata care este evidentiata in extrasul de cont emis de Alpha Bank, ai posibilitatea de a beneficia de dobanda cu zero comision.

Costul comisionului de emitere al acestui card este zero si tot zero este cel anual de administrare pe parcursul primului an. Limita maxima de credit oferita este de 75.000 RON, maxim 3 venituri nete lunare.

In ce consta serviciul Instant Money Back?

Instant Money Back reprezinta un serviciu inovator creat prin intermediul parteneriatului dintre PayU, eMAG si Alpha Bank, ce functioneaza prin platformele Mastercard MoneySand si VISA Direct.

Ca sa poti beneficia de acest serviciu, trebuie sa fii client eMAG si sa utilizezi cardurile salvate deja in cont sau daca iti salvezi cardul la finalizarea comenzii. Platesti online usor si rapid cu cardul si, in caz de retur, vei primi banii inapoi in 30 de minute de la solutionarea returului, prin Instant Money Back. Astfel, beneficiezi de o experienta placuta la cumparaturile online.

Aplica si tu pentru un card de cumparaturi si indeplineste-ti dorintele cu ajutorul acestuia!

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele