Centru media

    

Alpha Bank Romania achizitioneaza operatiunile de retail ale Orange Money Romania

24 august 2023

Sediu Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania anunta semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money Romania, care se refera la preluarea activitatilor de retail si care cuprinde portofoliul de clienti, activele digitale de top (aplicatia mobila), portofoliul de carduri de credit si angajatii. Prin aceasta achizitie, Alpha Bank Romania continua strategia sa de crestere a valorii oferite clientilor sai si de consolidare a prezentei pe piata.

Tranzactia va pune la un loc expertiza in banking si traditia inovatoare a Alpha Bank Romania cu agilitatea si competentele digitale ale Orange Money, permitand bancii sa devina unul dintre jucatorii cheie in banking-ul digital din Romania. In plus, specialistilor Alpha Bank li se vor alatura angajatii Orange Money Romania pentru a crea una dintre cele mai experimentate echipe de profesionisti in digital banking.

Prin integrarea portofoliului de clienti Orange Money Romania, Alpha Bank Romania isi extinde semnificativ propria baza de clienti si isi va consolida pozitia pe piata. Clientii Orange Money Romania vor continua sa beneficieze de produsele si serviciile existente si in plus vor obtine acces la intreaga gama de produse si servicii oferite de Alpha Bank Romania. In acelasi timp, banca va putea pune la dispozitia consumatorilor solutii digitale de top prin integrarea si dezvoltarea aplicatiei de mobil a Orange Money.

Tranzactia va fi finalizata dupa obtinerea tuturor aprobarilor din partea autoritatilor implicate si indeplinirea conditiilor precedente obisnuite in aceste situatii.

“Alpha Bank Romania a imbinat traditia si inovatia inca de la inceputul activitatii sale, iar aceasta achizitie face parte din strategia bancii de a-si consolida pozitia pe piata si de a oferi clientilor o experienta digitala superioara. Suntem incantati sa beneficiem de punctele forte ale Orange Money Romania si bucurosi de oportunitatea de a construi un ecosistem de solutii digitale pentru clientii nostri. Gandirea strategica, flexibilitatea si viziunea pe termen lung a Alpha Bank Romania sunt astfel completate cu o infuzie de agilitate si expertiza in domeniul serviciilor financiare digitale de top”, a declarat Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank Group.

“Datorita unei echipe puternice de specialisti in digital banking, Orange Money Romania a crescut constant devenind o solutie digitala financiara de top, recunoscuta de catre clienti si de piata pentru calitatea serviciilor si pentru viziunea inovatoare. Abordarea strategica a Orange Money a avut mereu in vedere integrarea aplicatiei si a produselor sale intr-un ecosistem bancar si, pentru a atinge acest obiectiv, am semnat transferul businessului de retail Orange Money catre Alpha Bank Romania. Experienta Alpha Bank va oferi continuitate clientilor nostri, iar produsele lor bancare vor imbogati suita de servicii la care utilizatorii Orange Money au acces astazi”, a spus Haris Hanif, CEO Orange Money Romania.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Cu o prezenta nationala de aproape 30 de ani, banca ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ. Este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte. Pentru mai multe informatii despre Alpha Bank Romania: https://www.alphabank.ro.

 

Despre Orange Money Romania

Orange, liderul pietei telecom din Romania a lansat in 2016 Orange Money, o alternativa 100% digitala la serviciile bancare traditionale. Orange Money le permite clientilor sa transfere bani si sa plateasca facturi fara comisioane, printr-o interfata usor de utilizat, sigura si intuitiva. In cateva minute, utilizatorii Orange Money isi pot deschide un cont curent in lei cu IBAN propriu si pot efectua imediat transferuri in tara sau strainatate, plati online sau plati cu smartphone-ul sau smartwatch-ul, folosind cardurile virtuale de debit si credit. Cardul de credit Orange Money ofera clientilor pachete cu beneficii suplimentare care pot fi accesate in functie de nevoile lor de plata si de stilul de viata. Verificarea datelor, aprobarea liniei de credit, semnarea documentelor si emiterea cardului de credit virtual sunt simple si rapide de pe smartphone. Pentru mai multe informatii despre Orange Money Romania: https://www.orange.ro/money.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele