Centru media

    

Alpha Bank Romania, premiata pentru dinamica profitului la gala Bancheri de Top

28 iunie 2023

Gala Bancheri de Top Cristian Dragos

Alpha Bank Romania a primit premiul pentru Cea mai buna dinamica a profitului la categoria Banci cu active 5 – 49,9 miliarde lei, in cadrul celei de-a XVI a editii a galei Bancheri de Top, organizata de trustul de presa Finmedia si revista Piata Financiara.

“La aproape 30 de ani de la intrarea pe piata din Romania, ramanem dedicati 100% clientilor nostri, le multumim in mod deosebit si ii asiguram ca satisfactia lor ramane principala noastra prioritate. Din partea Alpha Bank, felicitari tuturor celor care s-au distins si sunt premiati astazi”, a declarat Cristian Dragos, Vicepresedinte Executiv Retail al Alpha Bank Romania, la festivitatea de premiere.

In cadrul evenimentului, au fost premiate performantele aferente anului 2022 ale celor mai importanti jucatori care dicteaza tendintele si modeleaza piata financiar bancara din Romania.

Premiile “Bancheri de Top” sunt acordate pe criterii cantitative (active, profit, depozite, credite etc.), criterii de dinamica (structurate pe paliere ale volumului de active, pentru a asigura acuratete in comparabilitate) si criterii de eficienta (ROA, ROE etc).

Gasiti mai multe detalii pe site-ul revistei Piata Financiara

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 29 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce In 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele