Centru media

    

Alpha Bank Romania, "Cea mai activa banca emitenta din Romania in anul 2022" in programul BERD – Trade Facilitation Program

19 mai 2023

Cea mai activa banca emitenta din Romania in anul 2022 in programul BERD

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Alpha Bank Romania premiul "Cea mai activa banca emitenta din Romania in anul 2022", in cadrul programului TFP -Trade Facilitation Program.

Distinctia, acordata in cadrul Intalnirii Anuale si a Forumului de Afaceri BERD, recompenseaza performantele Alpha Bank Romania in sustinerea activitatii de comert international de pe piata locala.

Astfel, angajamentul bancii fata de îmbunatatirea accesului la finantare pentru exportatorii si importatorii romani, in vederea sporirii competitivitatii acestora pe pietele internationale, a fost din nou recunoscut.

Este pentru a opta oara cand Alpha Bank Romania primeste premiul “Cea mai activa banca emitenta din Romania.

Programul TFP -Trade Facilitation Program al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare a fost lansat in anul 1999 pentru a promova si a facilita comertul catre, dinspre si in cadrul economiilor in care investeste BERD.

Mai multe informatii despre eveniment gasiti pe website-ul BERD.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a devenit prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele