Centru media

    

Alpha Bank Romania sustine mediul antreprenorial fiind partener in cadrul Programului IMM INVEST Plus 2023

22 februarie 2023

IMM Invest Plus 2023

Alpha Bank Romania isi reafirma si in 2023 angajamentul de sustinere a mediului de afaceri romanesc prin participarea activa in cadrul Programului IMM INVEST PLUS la nivelul tuturor componentelor acestuia: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest si Innovation. Programul are ca principale prioritati dinamizarea productiei locale, sustinerea constructiilor inclusiv in zona „green”, stimularea productivitatii si competitivitatii in domeniul agricol, precum si sprijinirea proiectelor cu componenta inovatoare si digitala.

„In contextul unui nou an marcat de provocari multiple si suprapuse, lansarea Programului IMM Invest Plus 2023 transfera mediului antreprenorial un puternic semnal de stabilitate si predictibilitate. Alpha Bank isi reafirma angajamentul de a sprijini planurile de dezvoltare si necesitatile curente ale clientilor start-up si IMM, prin continuarea parteneriatului IMM Invest Plus 2023 alaturi de autoritatile publice implicate. Suntem permanent angajati in directia sustinerii IMM-urilor pentru a-si implementa si fructifica proiectele cu componenta inovatoare, generatoare de valoare adaugata sau care asigura crearea de locuri de munca si dispunem in acest sens de un portofoliu diversificat de solutii financiare dublat de experienta si expertiza necesara”, a declarat Dragos Draghici, Director in cadrul Directiei IMM a Alpha Bank Romania.

Componentele Programului IMM INVEST PLUS sunt destinate accesarii de credite pentru investitii si/sau capital de lucru fiind sustinute prin garantii de stat de pana la 90% din valoarea finantarilor solicitate, emise de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul Roman de Contragarantare (FRC).

In cadrul Programului IMM INVEST PLUS 2023, companiile eligibile, inclusiv startup-urile beneficiaza de un ajutor de stat sub forma de grant care acopera integral atat valoarea comisionului de risc si a celui de administrare pe toata perioada de valabilitate a garantiei, cat si dobanda pe o perioada de 12 luni de la acordarea creditului.

Pot fi accesate credite in valoare de pana la 10 milioane lei pentru proiectele de investitii, respectiv in valoare de pana la 5 milioane lei pentru capital de lucru.

Alpha Bank Romania continua sa primeasca solicitari de finantare prin Programul IMM INVEST PLUS, iar beneficiarii care doresc sa aplice se pot inscrie pe site-ul www.imminvest.ro.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania dupa ce a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele