Centru media

    

Alpha Bank Romania, premiata pentru lansarea optiunii de tokenizare a cardurilor pentru comerciantii si integratorii online

08 februarie 2023

Premiul eServices Gala eFinance 2023

Alpha Bank Romania a primit premiul eServices, in cadrul celei de-a XX-a editii a Galei eFinance. Distinctia a fost acordata pentru lansarea in premiera pe piata locala a optiunii de tokenizare a cardurilor pentru comerciantii si integratorii online.

Solutia de tokenizare integrata in platforma eCommerce Alpha Bank imbunatateste securitatea tranzactiilor prin inlocuirea datelor sensibile ale cardului cu un token EMVCo, simplificand astfel procesul de plata.

„Va multumim pentru distinctia acordata, este o recunoastere a faptului ca Alpha Bank Romania imbunatateste continuu produsele si serviciile pentru clientii sai. Ne bucuram ca dupa Tap-To-Phone si Instant Money Back am adaugat seriei de inovatii din domeniul serviciilor de plata o noua lansare in premiera pe piata locala. Optiunea de tokenizare a cardurilor pentru comerciantii si integratorii online este un pas important in directia asigurarii unui mediu de plata mai sigur si mai eficient, iar utilizatorii pot beneficia astfel de o experienta de plata imbunatatita”, a declarat Raluca Oprea Urioc, Director Adjunct Directia Acceptare, Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.

Cea de-a XX a editie a Galei premiilor eFinance, organizata de Finmedia si revista Piata Financiara, a recompensat cele mai ambitioase, inspirate, complexe si inovatoare proiecte din anul trecut aferente zonei de convergenta a sectoarelor financiar – bancar si IT&C.

Mai multe informatii despre eveniment si premianti gasiti pe site-ul revistei Piata Financiara.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele