Centru media

    

Alpha Bank Romania sustine concertul pianistului de renume mondial Steve Barakatt

03 februarie 2023

concert Steve Barakatt

  • Evenimentul are loc in 11 februarie 2023, la Ateneul Roman din Capitala;
  • Concertul din Romania face parte din turneul mondial Néoréalité si este o productie sustinuta de Alpha Bank Romania, partener al acestui eveniment.

Bucuresti, 3 februarie 2023 – Dupa lansarea celebrului sau album, “Néoréalité”, compozitorul si pianistul de renume international, canadianul Steve Barakatt, va prezenta la Bucuresti, in 11 februarie a.c., turneul mondial Néoréalité. In luna iubirii, in premiera pentru publicul larg din Romania, Barakatt va sustine un concert unic la Ateneul Roman.  

Evenimentul din Bucuresti face parte din turneul international Néoréalité si este o productie Rainbow Bridge Story Ltd. din Hong Kong, realizata in parteneriat cu Societatea Muzicala din Romania, Ambasada Canadei in Romania si sustinuta de Alpha Bank Romania. Concertul din Capitala are loc inainte de concertul extraordinar pe care artistul canadian il va sustine la Carnegie Hall, in New York (SUA), in 18 martie a.c.

In cadrul evenimentului sustinut la Ateneul Roman, in preajma Zilei Sfantului Valentin si a Dragobetelui, Steve Barakatt va oferi o calatorie muzicala magnifica prin cele mai apreciate compozitii ale sale.

“Sunt foarte fericit sa ofer acest cadou muzical publicului din Bucuresti, indeosebi in acesta luna dedicata dragostei – sarbatorita la nivel international, dar si local. Compozitiile mele sunt calde, autentice si sunt inspirate din influentele mele eclectice. Sper sa inspir visare si speranta celor prezenti in sala de concert. Avem nevoie sa gasim, zilnic, cat mai multe motive sa zambim si sa ne reinventam, indiferent de provocarile acestor vremuri”, declara Steve Barakatt.

“Suntem onorati sa fim sustinatori ai acestui eveniment extraordinar, dedicat in premiera publicului din Romania. Sustinem evolutia prin cultura si alegem sa sprijinim artistii talentati care transmit emotii si mesaje cu impact prin tot ceea ce fac”, precizeaza Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania.

Canadianul va sustine un concert solo de pian de clasa mondiala, cu mai multe compozitii de pe cel mai recent album al sau, un best-of din lansarile anterioare, dar si unele dintre cele mai cunoscute imnuri pe care le-a compus. Imnul UNICEF, care a fost lansat in premiera de la Statia Spatiala Internationala in 2009, va fi unul dintre momentele simbolice si emotionante ale acestui eveniment, deoarece va fi interpretat in direct de catre compozitorul sau.

Cei care doresc sa-l asculte live pe artist, in premiera, pe scena Ateneului Roman din Bucuresti, pot achizitiona bilete in format electronic, exclusiv de pe www.iabilet.ro.

Despre turneul mondial Néoréalité

Turneul international Néoréalité, sustinut de Steve Barakatt, este prezentat in mai multe orase din Europa, Asia, Africa, America de Nord si America de Sud. "Néoréalité este despre crearea unei lumi paralele. Procesul de creatie pentru Néoréalité a fost ca o lunga calatorie pe taramul imaginatiei. O cautare a unui scop", a precizat Steve Barakatt despre albumul Néoréalité, lansat la nivel global de Universal Music.

Despre Steve Barakatt

Originar din Québec City, Canada, Steve Barakatt a castigat recunoastere internationala remarcabila pentru sutele sale de productii cu muzicieni de top, mari case de discuri si studiouri de inregistrari renumite din intreaga lume (Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu, Orientul Indepartat).

Timp de mai bine de trei decenii, Barakatt a prezentat peste 500 de spectacole live, in cele mai emblematice locatii din lume. Muzica lui a facut parte din numeroase evenimente televizate, inclusiv Marele Premiu F1 din Monaco si Cupa Mondiala FIFA. Compozitiile sale notabile includ imnul international pentru UNICEF (organizatie pentru care a fost ambasador timp de 10 ani), Flying, Rainbow Bridge, Néoréalité si multe altele.

In 2020, Steve Barakatt a devenit artist Universal Music MENA (Orientul Mijlociu si Africa de Nord). A vandut mai mult de 5 milioane de albume si are peste 200 de milioane de vizualizari pe canalul sau de YouTube.

Mai multe informatii despre Steve Barakatt puteti accesa aici: https://linktr.ee/stevebarakatt

Media Link: https://www.youtube.com/watch?v=aZVRSpq6LTc

Ultimele stiri

Vezi toate articolele