Centru media

    

Alpha Bank acorda eMAG o finantare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro, pentru primul sau hub logistic regional din afara Romaniei

01 februarie 2023

Alpha Bank finantare eMAG hub Ungaria

Finantarea obtinuta de la Alpha Bank de catre eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, sustine constructia unui centru logistic eMAG de ultima generatie langa Budapesta, in Ungaria, cu o capacitate de pana la 120.000 mp, reprezentand o investitie de peste 100 de milioane de euro. Este prima investitie logistica la scara larga in afara Romaniei si face parte din strategia de dezvoltare a ecosistemului ecommerce al eMAG in regiune. In prima faza, in decembrie 2022, au fost utilizate 30 de milioane euro sub forma de credit-punte.

Compania se angajeaza, de asemenea, sa respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru cladirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie si limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

"Alaturi de cei peste 40.000 de selleri inregistrati pe eMAG Marketplace, suntem in prezent platforma universala de cumparaturi pentru 9 milioane de clienti din Romania, Ungaria si Bulgaria. Fuziunea recent incheiata cu Extreme Digital ne intareste pozitia in Ungaria, unde suntem cea mai importanta platforma de comert electronic, potrivit GKid si cea mai mare companie romaneasca. Investitia in centrul logistic de peste 100.000 de metri patrati de langa Budapesta, cel mai mare din Europa Centrala si de Est, accelereaza dezvoltarea ecosistemului nostru in intreaga regiune si permite extinderea transfrontaliera pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace. Suntem incantati ca Alpha Bank, partenerul nostru  financiar de lunga durata, impartaseste increderea noastra in potentialul de crestere al comertului electronic in anii urmatori”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

“Alpha Bank a fost si ramane un partener onest al mediului de afaceri romanesc, care sprijina expansiunea clientilor sai si pe pietele externe astfel incat campionii nationali sa poata deveni lideri regionali. Apreciem si sustinem ambitiile clientilor nostri pentru o dezvoltare la nivel regional prin investitii sustenabile si promovarea unui model de business care are la baza respectul pentru mediu si responsabilitatea pentru viitor. Speram ca exemplul eMAG sa fie preluat pe o scara larga de catre reprezentantii mediului de business romanesc”, a declarat Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank Group.

"In calitate de lider in creditarea afacerilor in Grecia, finantarea de catre Alpha Bank a primului proiect de hub logistic al eMAG in Europa Centrala si de Est, reitereaza angajamentul bancii noastre de a finanta proiecte cu valoare adaugata care accelereaza formarea jucatorilor regionali si contribuie la sprijinirea unei cresteri economice durabile", a declarat Yannis Emiris, Director General Wholesale Banking al Alpha Bank.

Alpha Bank doreste sa multumeasca tuturor consultantilor care au contribuit la reusita acestui proiect si Anei Radnev, CMS (Lender Legal Advisor), pentru solutiile multi-jurisdictionale oferite.

Alpha Bank este prima banca privata straina care a intrat pe piata din Romania, in 1994, construind in aceasta perioada relatii pe termen lung cu marile corporatii.

In ultimii ani, eMAG si Alpha Bank au colaborat pentru implementarea de solutii menite sa ofere clientilor retailerului solutii inovatoare de plata, cum ar fi: lansarea serviciului Instant Money Back in premiera europeana (urmata de implementari similare, inclusiv in Ungaria); POS Sharing la showroom-urile eMAG; Rate OFF-US implementate cu VISA; integrarea de POS-uri in reteaua easybox dezvoltata de Sameday; SoftPOS-uri pentru curierii Freshful etc.

 

Despre eMAG

Companie romaneasca fondata in anul 2001, eMAG este un pionier al pietei de comert online din Romania, iar in 2022 a devenit cel mai valoros brand romanesc si prima companie de ecommerce care ocupa primul loc in clasamentul Brand Finance. De peste 20 de ani, compania investeste constant in servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate in Romania, care ajuta clientii sa economiseasca timp si bani, si a creat un ecosistem regional, exportand cu succes modelul local in Bulgaria si Ungaria. Cu o gama tot mai mare de produse furnizate impreuna cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate cauta si comanda orice, oricand si oriunde. Clientii beneficiaza de servicii cu valoare adaugata, cum ar fi aplicatia mobila, livrare rapida la easybox, abonamentul cu livrare gratuita Genius in 4 aplicatii de comert electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapida prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plati ca  Buy now, pay later sau Slice it. Pentru mai multe informatii despre eMAG, accesati about.emag.ro.   

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele