Centru media

    

Alpha Bank Romania, distinsa cu STP Platinum Award din partea Bank of New York Mellon

19 decembrie 2022

premiu din partea Bank of New York Mellon

Alpha Bank Romania a primit premiul Straight-Through-Processing (STP) Platinum 2021 din partea Bank of New York Mellon (BNY Mellon), pentru capacitatea remarcabila de a procesa platile internationale cu promptitudine si in siguranta.

In fiecare an, Bank of New York Mellon recunoaste meritele bancilor cu conturi in USD care fac tranzactii internationale, pentru calitatea procesarii in domeniul transferurilor de fonduri.

STP Platinum Award a fost acordat Alpha Bank Romania pentru realizarea, in 2021, a celei mai mari rate STP in efectuarea platilor dintre toate bancile corespondente din Romania ale BNY Mellon.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a devenit prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele