Centru media

    

Lansam in premiera pe piata locala optiunea de tokenizare a cardurilor pentru comerciantii si integratorii online

14 decembrie 2022

Tokenizare a cardurilor pentru comercianții și integratorii din mediul online

Alpha Bank Romania, institutie financiara recunoscuta pentru inovatiile introduse in premiera pe piata locala in domeniul serviciilor de plata (Tap-To-Phone, Instant Money Back, Instant Disbursement, etc.), anunta lansarea functionalitatii de tokenizare a cardurilor, integrata in sistemele schemelor de carduri (Mastercard MDES, VISA VTS). Fata de alte solutii de tokenizare, solutia integrata in platforma eCommerce Alpha Bank imbunatateste securitatea tranzactiilor prin inlocuirea datelor sensibile ale cardului cu un token EMVCo.

Fiind prima platforma cu aceasta functionalitate lansata pe piata locala, Alpha Bank va permite comerciantilor si integratorilor de plati sa actualizeze instant cardurile clientilor, inrolate la nivel de cont, atunci cand acestea sunt reinnoite. Astfel, procesul de plata este simplificat, iar impactul in optimizarea ratelor de aprobare a tranzactiilor este imediat. In plus, optiunea permite captarea vizualului cardului pentru a facilita identificarea rapida din partea detinatorului, mai ales cand detine mai multe carduri inrolate in contul oferit de comerciant.

“Noua functionalitate dezvoltata in parteneriat cu procesatorul local Romcard ofera o experienta eCommerce imbunatatita comerciantilor din mediul online, in special pentru cei care utilizeaza un serviciu de plata recurent (de exemplu facturi, abonamente, etc) si in acelasi timp si pentru posesorii de carduri care nu mai au grija actualizarii datelor de card la fiecare comerciant”, a declarat Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.

„In ultimii ani, tot mai multi consumatori aleg sa isi salveze datele cardului in contul de client al comerciantilor pentru a usura procesul de plata in cazul cumparaturilor online. Prin Mastercard Digital Enablement Service, utilizatorii beneficiaza de o experienta de achizitie imbunatatita, facila si sigura, in timp ce pentru comercianti acest serviciu reduce la minimum tranzactiile frauduloase si costurile relative, imbunatatind in acelasi timp ratele de aprobare ale tranzactiilor. Ne bucuram sa anuntam astazi integrarea acestui serviciu in platforma eCommerce Alpha Bank”, a declarat Radu Ionescu, Director Product Management, Mastercard.

”Tehnologia de tokenizare - prin care datele cardului sunt criptate pentru a face platile digitale mai sigure - este esentiala pentru protejarea informatiilor de baza ale contului in fata tentativelor de frauda. In misiunea sa de a contribui la securizarea platilor digitale si la accelerarea inovatiei in comertul electronic, Visa a dublat numarul de tokenuri emise intr-un singur an la nivel global, care a atins borna de 4 miliarde, depasindu-l pe cel al cardurilor Visa in circulatie la nivel global. Cresterea remarcabila a platilor prin token intareste ideea ca viitorul banilor este cu adevarat digital. Impreuna cu partenerii nostri de la Alpha Bank, suntem entuziasmati sa oferim acces la o tehnologie de varf comerciantilor si consumatorilor din Romania, care se pot bucura astfel de beneficii precum siguranta si usurinta in utilizare”, a declarat Elena Oprea, Director Acquiring and Acceptance Visa pentru Romania, Bulgaria, Croatia si Slovenia.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.ro este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Misiunea noastra este sa generam si sa dezvoltam o economie digitala atotcuprinzatoare, care sa ofere tranzactii sigure, simple, inteligente si accesibile, in beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur si prin retele impenetrabile, prin parteneriate si cu pasiune, inovatiile si solutiile noastre le permit persoanelor fizice, institutiilor financiare, guvernelor si companiilor sa isi atinga potentialul maxim. Coeficientul nostru de decenta (DQ) este pilonul de baza al culturii care ne reprezinta si pe care se sprijina tot ceea ce facem in companie si in afara ei. Conexiunile noastre acopera peste 210 tari si teritorii, astfel incat construim o lume sustenabila care le ofera tuturor accesul la posibilitati de nepretuit. 

Despre VISA

Visa (NYSE: V) este lider mondial in domeniul platilor digitale, facilitand tranzactii de plata intre consumatori, comercianti, institutii financiare si entitati guvernamentale din peste 200 de tari si teritorii. Misiunea noastra este sa conectam lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile si securizate retele de plata, ajutand consumatorii, companiile si economiile sa prospere. Credem ca economiile care includ pe toata lumea contribuie la dezvoltarea tuturor si consideram ca accesul este fundamental pentru viitorul miscarii banilor. Pentru mai multe informatii, puteti accesa visa.ro si Visa.com.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele