Centru media

    

Sergiu Oprescu, premiat in cadrul galei aniversare ZF 24 de ani

25 noiembrie 2022

Sergiu Oprescu premiat in cadrul galei aniversare ZF 24 de ani

Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank, a primit “Premiul special pentru rezistenta in industria bancara din Romania, dar si pentru unul dintre cei mai fideli cititori ai Ziarului Financiar”, in cadrul galei aniversare ZF 24 de ani.

“Multumesc, ma simt extrem de onorat si in acelasi timp emotionat. Inteleg ca este un premiu care adreseaza de fapt mai multe valente, si personala si institutionala, dar pentru ca m-a introdus Fini (Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar) ca un cititor fidel, trebuie sa spun ca pentru mine ZF este ziarul cu parfum de cafea, este intotdeauna savurat alaturi de o cafea buna si in acelasi timp este si letopisetul businessului romanesc in cei 24 de ani. S-a spus aici ca societatea romaneasca are o lipsa de incredere, care in opinia mea este liantul suprem intr-o societate, iar Ziarul Financiar constant aduce aceasta incredere. Este ceea ce dumneavoastra reusiti sa faceti de fiecare data cand ZF apare, de fiecare data cand prezentati un nou succes. Sunteti unul dintre foarte putinele ziare care scriu despre succese sau foarte putinele canale mediatice care adreseaza succesul si cred ca aceasta doza de incredere pe care o dati la nivelul societatii este foarte buna, foarte utila. Va felicit pentru cei 24 de ani. Imi aduc aminte de discutia cu Fini, in calitate de redactor la Mediafax la vremea respectiva, cand imi spunea ca o sa apara Ziarul Financiar. Incepi sa iti dai seama ca esti in alta zona de varsta cand iti poti aduce aminte la un eveniment care celebreaza 24 de ani ca ai fost un martor tacut al momentului facerii acelui ziar”, a declarat Sergiu Oprescu, la eveniment.

Cu o vasta experienta in domeniul financiar, Sergiu Oprescu este unul dintre cei care au participat la constructia pietei de capital din Romania si unul dintre primii brokeri la Bursa de Valori Bucuresti, al carei presedinte a fost in perioada 2000 – 2006. A contribuit, de asemenea, la dezvoltarea sectorului bancar lansand, in 2001, primul credit ipotecar - Alpha Housing 810, o initiativa care a condus la crearea pietei ipotecare locale. A fost implicat in organizatii profesionale locale si internationale, in perioada 2015 - 2021 activand ca Presedinte al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor. Este Membru al Comitetului Executiv in cadrul Federatiei Europene a Creditului Ipotecar – European Mortgage Federation.

S-a alaturat Alpha Bank Romania in 1994 si a detinut mai multe functii de conducere inainte sa fie numit Presedinte Executiv in anul 2007. In 2019 a fost numit Director General al Retelei Internationale a Grupului Alpha Bank si membru al Comitetului Executiv al Grupului, supervizand activitatea internationala a bancii.

Ziarul Financiar a marcat 24 de ani de existenta, gala aniversara avandu-l ca invitat special pe Ian Goldin, profesor la Catedra de globalizare si dezvoltare a Universitatii Oxford. In cadrul evenimentului a fost lansat catalogul Top 100 cele mai valoroase companii si suplimentul 24 de ani.

Mai multe informatii despre eveniment si premianti gasiti pe site-ul ZF.ro

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele