Centru media

    

CFR Calatori si Alpha Bank Romania, acord privind furnizarea serviciilor de plata a legitimatiilor de calatorie online si direct in tren

16 noiembrie 2022

CFR Calatori si Alpha Bank Romania, acord privind furnizarea serviciilor de plata a legitimatiilor de calatorie online si direct în tren

In urma finalizarii procedurilor de achizitie publica, CFR Calatori si Alpha Bank Romania au incheiat acorduri cadru pe termen lung pentru accesibilizarea si simplificarea procesului de plata la achizitionarea legitimatiilor de calatorie, prin mijloace electronice.  Alpha Bank Romania pune la dispozitia operatorului national de transport feroviar de calatori serviciul e-commerce pentru achizitia online a legitimatiilor de calatorie precum si aplicatia Alpha PhonePOS care permite plata cu card bancar a legitimatiilor de calatorie in tren.

Achizitia online a legitimatiilor de calatorie atat pe rute nationale, cat si internationale precum si solutia de plata in tren – Alpha PhonePOS completeaza demersurile CFR Calatori pentru cresterea gradului de digitalizare si a accesibilitatii la transportul feroviar de calatori.

Plata online a legitimatiilor de calatorie obtinute prin aplicatia CFR Calatori disponibila web sau descarcabila gratuit din Google Play, App Store, Huawei AppGallery pentru sistemele de operare Android si iOS se poate face acum mult mai usor, in siguranta, cu o crestere a ratei de aprobare/ securizare prin Click4pay (salvarea in siguranta a cardului in aplicatia de plata).

Incepand cu 15 noiembrie se pot achizitiona legitimatii de calatorie online la toate trenurile pana la ora de plecare din statia de imbarcare.

Solutia Tap to Phone, furnizata de Alpha Bank Romania operatorului national de transport feroviar de calatori a fost testata cu succes in cadrul unui proiect pilot si a fost extinsa la nivelul intregului personal de tren.

Plata legitimatiilor de calatorie se poate realiza acum in tren rapid si sigur cu card bancar sau orice alt dispozitiv inteligent de plata de tip contactless.

Alpha PhonePOS este prima aplicatie lansata in Romania, in cursul anului 2020, ce poate transforma orice dispozitiv mobil cu sistem Android in POS si permite acceptarea platilor cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC.

“Cerintele pasagerilor ne impulsioneaza in oferirea unor servicii mai bune si fiabile, astfel ne adaptam constant noilor tendinte digitale. Partenerii nostri, Alpha Bank Romania, ne sprijina in imbunatatirea gradului de digitalizare a serviciilor oferite prin implementarea unor solutii noi si moderne, menite sa faca experienta calatoriei cu trenul mai placuta. Simplificarea procesului de plata la achizitia online cu cardul, precum si extinderea utilizarii dispozitivelor mobile in activitatea comerciala a personalului de tren reprezinta inca un pas pe care CFR Calatori il face in procesul digitalizarii si al cresterii accesibilitatii la transportul feroviar de calatori”, a declarat Traian Preoteasa, Directorul General al CFR Calatori.

“Ne bucuram ca am putut sprijini operatorul national de transport feroviar de calatori prin oferirea unor solutii moderne de plata. Contribuim astfel la strategia partenerilor nostri de crestere a gradului de digitalizare a serviciilor oferite si ne consolidam pozitia pe piata solutiilor de plata. Nivelul de utilizare a platilor digitale depinde de infrastructura pe care consumatorii o au la dispozitie si suntem incantati ca solutia noastra inovatoare de tip Tap to Phone va fi extinsa pe toate rutele deservite de CFR Calatori”, a declarat Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank.

 

Despre CFR Calatori

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori  “CFR Calatori” S.A. este operatorul national feroviar a carui principala activitate este transportul public de calatori pe calea ferata. CFR Calatori contribuie la libera circulatie a persoanelor in interiorul si in afara tarii, in conditii de siguranta si confort fiind un mijloc de transport sustenabil si prietenos cu mediul. Politica pe care managementul companiei o promoveaza este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament fata de societate in sensul garantarii accesibilitatii pentru toate categoriile de cetateni.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele