Centru media

    

Sergiu Oprescu, desemnat Bancherul Anului in cadrul Financial Leaders Hall of Fame

26 octombrie 2022

Sergiu Oprescu

Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank, a fost desemnat Bancherul Anului in cadrul evenimentului Financial Leaders’ Hall of Fame 2022, organizat de revista Business Arena.

Premiul recompenseaza “recunoasterea de care se bucura in randul comunitatii de business, rezultatele remarcabile si calitatile de lider”.

Sergiu Oprescu are o vasta experienta pe pietele bancare si de capital din Romania, cu o cariera de aproape 30 de ani in sectorul financiar. A participat direct la constructia pietei de capital si a contribuit la dezvoltarea domeniului bancar, fiind unul dintre cei mai respectati bancheri din piata. A fost Presedinte al Bursei de Valori Bucuresti intre anii 2000 si 2006 si Presedinte al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor in perioada 2015 - 2021. Este Membru al Comitetului Executiv in cadrul Federatiei Europene a Creditului Ipotecar – European Mortgage Federation, iar in 2019 a fost numit Director General al Retelei Internationale a Grupului Alpha Bank si membru al Comitetului Executiv al Grupului.

“Este un premiu care ma onoreaza, mai ales in contextul unui an provocator, caracterizat de incertitudini si riscuri geopolitice. Dincolo de cifre, puterea unei banci este data de forta echipei, iar eu ma bucur sa am alaturi o echipa de oameni exceptionali, profesionisti pregatiti sa faca fata oricaror incercari. Va multumim pentru premii si le multumesc colegilor pentru implicarea si responsabilitatea de care dau dovada”, a declarat Sergiu Oprescu.

Mai multe informatii despre eveniment si premianti gasiti pe site-ul Business Arena.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele