Centru media

    

Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si Conducerea Alpha Bank s-au intalnit pentru a discuta despre transformarea digitala a Greciei si a Romaniei

11 octombrie 2022

Transformarea digitala a Greciei si a Romaniei

Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Sebastian Burduja, impreuna cu echipa sa si Conducerea Alpha Bank, sub indrumarea CEO-ului Grupului, Vassilios Psaltis, s-au intalnit saptamana trecuta, la Atena, la sediul central al Alpha Bank, pentru a discuta despre rolul crucial pe care fondurile europene din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) si sistemul bancar ar trebui sa il joace in transformarea digitala a Greciei si a Romaniei, precum si despre angajamentul Alpha Bank de a sustine economia romaneasca prin intermediul subsidiarei sale, Alpha Bank Romania.

La intalnire au participat si membrii Comitetului Executiv al bancii, Spyros Filaretos, Director General pentru Crestere si Inovare, Lazaros Papagaryfallou, CFO, Stefanos Mytilineos, COO, si Sergiu Oprescu, Director General al Retelei Internationale si Presedinte Executiv Alpha Bank Romania, in timp ce dl Burduja a fost insotit de dl Eduard Mititelu, Subsecretarul de Stat si de dl Ioan Istrate, Consilierul Ministrului.

Sebastian Burduja si conducerea Alpha Bank au discutat despre oportunitatile semnificative de investitii in sectorul digital in cele doua tari, datorita PNRR. De asemenea, in cadrul intalnirii s-au analizat ai punctele de convergenta dintre obiectivele de transformare digitala ale celor doua tari si despre contributia esentiala a sectorului bancar la accelerarea digitalizarii. Totodata, dl Burduja si dl Psaltis au subliniat faptul ca transformarea digitala vine cu beneficii importante atat pentru economie, cat si pentru cetateni, Grecia si sistemul bancar elen fiind un exemplu in acest sens.

Intalnirea confirma angajamentul Grupului Alpha Bank fata de piata romaneasca, prin intermediul subsidiarei sale, Alpha Bank Romania. Conducerea Alpha Bank a subliniat totodata ca banca este pregatita si dispune de capitalul si expertiza necesare pentru a finanta economia romaneasca si pentru a contribui la modernizarea si consolidarea competitivitatii mediului de afaceri.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele