Centru media

    

Parteneriat Muzeul National Peles - Alpha Bank Romania pentru cresterea gradului de digitalizare

11 octombrie 2022

Parteneriat Muzeul National Peles - Alpha Bank

Muzeul National Peles si Alpha Bank Romania pun la dispozitia turistilor solutii complete de plata pentru a imbunatati experienta de acces in muzeu, pana de curand singura modalitate de plata disponibila fiind doar prin numerar. Astfel, Muzeul National Peles beneficiaza acum de terminale POS Alpha Bank, ce accepta carduri emise sub siglele celor mai importante organizatii de plata din lume - Visa, Mastercard, American Express, UnionPay - la punctele de vanzare bilete ale castelelor Peles si Pelisor, dar si la magazinul de suveniruri.

Muzeul faciliteaza accesul vizitatorilor prin intermediul Alpha Bank, care a completat solutia de plata la magazinul de bilete cu serviciul de plata online cu cardul a biletelor de acces, direct de pe site-ul www.peles.ro. Tot de pe site-ul www.peles.ro se pot achizitiona acum prin plata cu cardul si cartile editate de Muzeul National Peles, din sectiunea “Librarie” (www.librarie.peles.ro). Turistii care viziteaza Palatul Peles si care au nevoie de numerar pentru cumparaturi viitoare in statiunea Sinaia au, de asemenea, acces si la un ATM Alpha Bank in cadrul muzeului.

“La inceputul acestui an, Muzeul National Peles, prin intermediul Alpha Bank Romania, a inceput procesul de digitalizare, augmentandu-si astfel, calitatea serviciilor pe care le ofera publicului sau. Deschiderea si rapiditatea cu care reprezentantii Alpha Bank Romania au venit in intampinarea cerintelor muzeului, punand la dispozitia turistilor care au trecut pragul Castelelor Peles si Pelisor solutii complete de plata, au facut ca experienta de vizitare sa fie cat mai placuta, aliniind astfel Muzeul National Peles la standarde internationale”, a declarat Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului National Peles.

“Ne bucuram sa sustinem programul de digitalizare a Muzeului Peles, unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice din Romania. Este un demers prin care ne dorim sa imbunatatim experienta de vizitare a acestui obiectiv cultural european, punand la dispozitia turistilor solutii complete de plata. Continuam sa sprijinim cultura, consideram ca este esentiala pentru dezvoltarea societatii si ramanem, totodata, consecventi angajamentului de a oferi o experienta de plata imbunatatita, simpla, rapida si sigura”, a spus Tiberiu Mercurian, Director Marketing, Alpha Bank Romania.

 

Despre Muzeul National Peles

Muzeul National Peles, cu cele doua castele-monument, Peles si Pelisor, pe care le administreaza, este o institutie de top in peisajul muzeal din Romania.

Ctitorie a primului rege al Romaniei, Carol I de Hohenzollern, complexul Peles din Sinaia reprezinta un reper istoric si cultural, fiind in prezent un brand national. Frumusetea arhitecturala, bogatia si varietatea colectiilor expuse, precum si maiestria artistica a decoratiilor in lemn care impodobesc interioarele castelelor Peles si Pelisor, confera celor doua resedinte regale caracter de unicat in Sud-Estul Europei. Acestea sunt completate de dotarile tehnice care, in epoca, reprezentau ultimele cuceriri tehnologice.

Acestor atuuri li se alatura calitatea evenimentelor organizate, a publicatiilor cu caracter stiintific si, de asemenea, a serviciilor oferite, Muzeul National Peles contribuind activ la promovarea si valorificarea patrimoniului cultural national.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele