Centru media

    

Alpha Bank Romania sustine mediul antreprenorial prin participarea la Start-Up Nation 2022

16 august 2022

participare program Start-Up Nation

Alpha Bank Romania isi reafirma angajamentul de a fi alaturi de mediul antreprenorial romanesc, fiind astfel selectata de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului ca banca partenera in vederea implementarii programului Start-Up Nation.

In cadrul programului, antreprenorii vor putea beneficia de o finantare nerambursabila de maximum 200.000 lei (reprezentand maximum 95% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile) pentru dezvoltarea ideii lor de afaceri. Diferenta poate fi acoperita printr-un credit bancar, care poate fi garantat pana la 80% atat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), cat si de Fondul Roman de Contragarantare (FRC).

Fiecare beneficiar eligibil care selecteaza Alpha Bank in cadrul programului va putea accesa atat valoarea ajutorului nerambursabil prin intermediul unui cont distinct, cat si o finantare suplimentara pentru sustinerea ideii de afaceri si implementarea in integralitate a proiectului.

In plus, Alpha Bank ofera antreprenorilor aflati in primii doi ani de activitate care sunt preocupati de controlul costurilor, un pachet “Start-Up” dedicat, care minimizeaza efortul financiar in perioada de crestere a afacerii oferind comisioane “0” timp de 12 luni pentru mai multe categorii de servicii si produse, inclusiv accesul la programul de facturare “Easy Bill”.

“In contextul actual marcat de multiple provocari pentru mediul antreprenorial, intelegem pe deplin preocuparile pentru sustinerea demararii de afaceri viabile, iar programul Start-Up Nation este o adevarata gura de oxigen pentru antreprenorii aflati la inceput de drum. Pentru toate categoriile de IMM-uri si StartUp-uri care au nevoie de sustinere adaptata specificului activitatii lor, Alpha Bank vine cu solutii personalizate pentru amplificarea potentialului de crestere, creand astfel un efect multiplicator la nivelul economiei romanesti”, a declarat Dragos Draghici, Director in cadrul Directiei IMM a Alpha Bank Romania.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania dupa ce, in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele