Centru media

    

Alpha Bank Romania creste dobanda la 7,25% pentru depozitele pe 1 an in lei si la 0,70% pentru depozitele pe 1 an la euro

09 august 2022

depozite luna august 2022Alpha Bank Romania creste dobanzile la produsele de economisire in lei si in valuta atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice. In cazul depozitelor in lei pe 1 an pentru persoane fizice, acestea ajung la 7,25%.

“Contextul actual cere flexibilitate si planificare financiara, astfel am urmarit ca majorarile realizate sa ofere clienților nostri o remunerare dintre cele mai atractive din piața pentru a continua sa economiseasca sau pentru a incepe sa economiseasca in vederea crearii unor rezerve pentru situatii de urgenta sau pentru atingerea obiectivelor personale. Oferta Alpha Bank in zona economisirii este printre cele mai complete din piata, sustinand comportamente financiare diversificate, de la conturi de economii cu posibilitatea de a economisi automat, la depozite pe termen scurt si mediu cu plata la scadenta sau lunara a dobanzii in lei, euro, dolari si lire sterline pana la depozite pe termen lung de pana la 3 ani in lei. In acelasi timp, rasplatim loialitatea clientilor care incaseaza salariul sau pensia cu un bonus de dobanda, iar accesul la banii din depozit la scadenta este fara comision de retragere numerar la ghiseu”, a declarat Maria Bogodai, Director Directia Banking Persoane Fizice, Alpha Bank Romania.

Dobanzi la depozite in lei

Pentru persoane fizice:  
Depozit pe 3 luni 6,25%
Depozit pe 6 luni 6,75%
Depozit pe 9 luni 7,00%
Depozit pe 1 an 7,25%
Pentru persoane juridice:  
Depozit pe 3 luni 4,50%
Depozit pe 6 luni 5,00%
Depozit pe 9 luni 5,25%
Depozit pe 1 an 5,50%

 

Dobanzi la depozite in euro

Pentru persoane fizice:  
Depozit pe 3 luni 0,30%
Depozit pe 6 luni 0,50%
Depozit pe 9 luni 0,60%
Depozit pe 1 an 0,70%
Pentru persoane juridice:  
Depozit pe 3 luni 0,10%
Depozit pe 6 luni 0,15%
Depozit pe 9 luni 0,20%
Depozit pe 1 an 0,30%

 

Dobanzile la depozitele in USD pentru persoanele fizice ajung acum la 1,40% pentru depozitele in dolari pe 1 an, 1,25% pe 9 luni si 1,00% pe 6 luni.

Mai multe informatii despre nivelul dobanzilor si despre produsele de economisire ale Alpha Bank Romania sunt disponibile pe site Economii pentru persoane fizice | Alpha Bank

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitațile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele