Centru media

    

Alpha Bank Romania, premiata pentru solvabilitate si lichiditate la gala Bancheri de Top

22 iunie 2022

Alpha Bank Romania, premiata pentru solvabilitate si lichiditate la gala Bancheri de Top

Alpha Bank Romania a primit premiul pentru solvabilitate si lichiditate in cadrul celei de-a XV a editii a galei Bancheri de Top, organizata de trustul de presa Finmedia si revista Piata Financiara.

Distinctia a fost acordata la categoria Banci cu active intre 5 - 50 miliarde lei, pentru “performante optime atat in ceea ce priveste solvabilitatea cat si in ceea ce priveste lichiditatea imediata, intr-un context economic dificil, in care bancile au fost nevoite sa puna intr-o balanta cat mai perfecta, pe de o parte cerintele actionarului privind rentabilitatea capitalului si pe de alta parte cerintele de prudentialitate, armonizate printr-un grad de satisfactie a clientului la cele mai inalte standarde”.

Premiul a fost inmanat domnului Ilias Malioukis, Director Directia Trezorerie, Alpha Bank Romania.

In cadrul evenimentului, au fost premiate performantele aferente anului 2021 ale celor mai importanti jucatori care dicteaza tendintele si modeleaza piata financiar bancara din Romania.

Premiile “Bancheri de Top” sunt acordate pe criterii cantitative (active, profit, depozite, credite etc.), criterii de dinamica (structurate pe paliere ale volumului de active, pentru a asigura acuratete in comparabilitate) si criterii de eficienta (ROA, ROE etc).

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania dupa ce a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele