Centru media

    

Sustinem mediul antreprenorial prin programele: IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest si Innovation

06 iunie 2022

Programe IMM - IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest si Innovation

Alpha Bank Romania se alatura celor patru noi programe guvernamentale ce au ca principale prioritati dinamizarea productiei locale, sustinerea constructiilor inclusiv in zona „green”, stimularea productivitatii si competitivitatii in domeniul agricol, precum si sprijinirea proiectelor cu componenta inovatoare si digitala: IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest si Innovation.

“Intelegem provocarile antreprenorilor care dezvolta afaceri si creeaza locuri de munca si suntem pregatiti sa le sustinem proiectele inclusiv prin acordarea de finantari prin intermediul acestor noi programe destinate imbunatatirii competitivitatii si rezilientei in mediul antreprenorial local si generarii de valoare adaugata in economia romaneasca. IMM-urile si startup-urile au nevoie de sustinere adaptata activitatii lor, iar la Alpha Bank pot beneficia de solutiile potrivite pentru amplificarea potentialului de crestere”, a declarat Dragos Draghici, Director in cadrul Directiei IMM a Alpha Bank Romania.

Noile programe guvernamentale sunt destinate accesarii de credite pentru investitii si/sau capital de lucru, sustinute prin garantii de stat de pana la 90% din valoarea finantarilor solicitate, emise de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul Roman de Contragarantare (FRC).

In cadrul noilor programe, IMM-urile eligibile beneficiaza si de un ajutor de stat sub forma de grant care acopera integral valoarea comisionului de risc si a celui de administrare pe toata perioada de valabilitate a garantiei, dobanda pe o perioada de 24 luni de la acordarea creditului, precum si de o componenta nerambursabila de maximum 10% din valoarea finantarii garantate, in conditiile prevazute de fiecare program.

Pot fi accesate credite in valoare de pana la 10 milioane lei pentru proiectele de investitii, respectiv in valoare de pana la 5 milioane lei pentru capital de lucru.

Alpha Bank Romania primeste deja solicitari de finantare prin programele IMM Prod si Garant Construct, iar beneficiarii care doresc sa aplice se pot inscrie pe site-ul www.imminvest.ro.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania dupa ce a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele