Centru media

    

Alpha Bank Romania, desemnata "Cea mai activa banca emitenta din Romania in anul 2021", primeste si premiul “Tranzactia anului - Green Trade” din partea BERD

23 mai 2022

Cea mai activa banca emitenta din Romania in anul 2021

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Alpha Bank Romania premiul "Cea mai activa banca emitenta din Romania in anul 2021" si premiul “Tranzactia anului pentru comert sustenabil - Green Trade”, in cadrul programului TFP -Trade Facilitation Program.

Distinctiile, acordate in cadrul Intalnirii Anuale si a Forumului de Afaceri BERD din Maroc, recompenseaza performantele Alpha Bank Romania in sustinerea activitatii de comert international de pe piata locala si realizarile bancii in abordarea crizei climatice globale.

Premiul „Deal of the Year – Green Trade” a fost acordat Alpha Bank Romania pentru promovarea managementului responsabil al padurilor prin sprijinirea comertului cu produse secundare din lemn provenite din surse durabile, facilitand productia a 250 de usi din lemn controlat, certificat FSC (Forest Stewardship Council), care echivaleaza cu salvarea a aproximativ 800 de copaci.

Sustenabilitatea este un element esential al strategiei noastre, iar confirmarea contributiei Alpha Bank Romania in domeniul finantarii durabile ne incurajeaza sa continuam initiativele care sustin tranzitia catre o economie verde. Premiile obtinute ne onoreaza, suntem mandri de rolul pe care banca si l-a asumat, de a facilita accesul companiilor locale pe piata globala si multumim pe aceasta cale BERD pentru suportul acordat de-a lungul anilor”, a declarat Periklis Voulgaris, Vicepresedinte Executiv Wholesale al Alpha Bank Romania.

Este a saptea oara cand Alpha Bank Romania primeste premiul “Cea mai activa banca emitenta din Romania”.

Programul TFP al BERD promoveaza comertul exterior catre si din economiile in care BERD investeste, iar Green TFP faciliteaza comertul cu bunuri si tehnologii sustenabile necesare imbunatatirii eficientei energetice si tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon.

Mai multe informatii despre eveniment si premii gasiti pe site-ul BERD.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania dupa ce a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele