Centru media

    

Alpha Bank Romania lanseaza trei fonduri de investitii ESG[1] administrate de Alpha Asset Management AEDAK

22 martie 2022

Fonduri de investitii - Alpha (LUX) Global Defensive FoF, Alpha (LUX) Global Balanced FoF, Alpha (LUX) Global Themes FoF

Alpha Bank Romania lanseaza pe piata locala trei fonduri de investitii ce fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K., membra a Grupului Alpha Bank specializata in administrarea investitiilor, si supravegheate de Commission de Surveillance du Secteur Financier din Luxemburg.

Fondurile Alpha (LUX) Global Funds respecta criteriile de mediu, sociale si de guvernanta (ESG[1]) in analiza investitiilor si in procesele de luare a deciziilor, oferind o diversificare vasta pe tipuri de active, zone geografice si valute.

“Cele trei fonduri de investitii ofera acces pe pietele financiare internationale, fiind adaptate profilului investitorilor care urmaresc sustenabilitatea in investitiile de portofoliu. Investitorii pot beneficia de respectarea obiectivelor ESG care asigura indeplinirea criteriilor legate de mediu, sociale si de guvernanta, o oportunitate pentru alinierea investitiilor cu valorile personale, dar si cu obiectivele mai largi ale societatii”, a declarat Mario Penados, Director Directia Personal Banking, Alpha Bank Romania.

Cele trei fonduri sunt de tip „fond de fonduri” (fund of funds - FoF), disponibile in EUR si USD, inregistrate in Luxemburg si se adreseaza investitorilor ce doresc un portofoliu flexibil si diversificat, cu o alocare globala a activelor pe un orizont investitional de timp mediu si lung.

Alpha (LUX) Global Defensive FoF ofera un portofoliu diversificat de fonduri mutuale, inclusiv ETF-uri (Exchange-Traded Funds), administrate de manageri internationali de top, care investesc in principal in obligatiuni denominate in euro, instrumente ale pietei monetare si depozite la institutii de credit precum si actiuni europene.

Alpha (LUX) Global Balanced FoF investeste in principal in unitati sau actiuni ale OPCVM (Organisme de Plasament Colectiv in Valori Mobiliare) sau ale altor OPC (Organisme de Plasament Colectiv), oferind expunere moderata la un portofoliu cu alocare globala.

Alpha (LUX) Global Themes FoF ofera un portofoliu diversificat de fonduri de actiuni, inclusiv ETF-uri, si cauta sa identifice oportunitati in domenii precum schimbarile climatice, tehnologii inovatoare, evolutia comportamentului cumparatorului si tendinte demografice.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K. este semnatara a “Principiilor pentru investitii responsabile” (PRI - Principles for Responsible Investments) sustinute de Organizatia Natiunilor Unite, sprijinind activ dezvoltarea durabila a economiei prin investitiile sale.

[1] ESG (Environmental, Social, Governance)

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia, fondat in 1879 de catre J.F. Costopoulos. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit,  Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania dupa ce a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte.

 

Informatii pentru investitori: FONDURILE MUTUALE NU AU RANDAMENT GARANTAT SI PERFORMANTA ANTERIOARA NU GARANTEAZA RANDAMENTELE VIITOARE. Cititi prospectul si documentul „Informatii cheie destinate investitorilor” inainte de a investi in unitati de fond. Informatiile sunt disponibile in limba romana pe site-ul oficial al Alpha Bank Romania SA https://www.alphabank.ro/persoane-fizice/investitii/fonduri-de-investitii si pot fi obtinute la orice sucursala Alpha Bank Romania si la sediul sau din Bucuresti 237B Calea Dorobantilor, sector 1, Telefon: +40 (0)21 455 9998, Fax: +40 (0)21 231 6570, e-mail: mutual_funds@alphabank.ro; Nr. de inregistrare in Registrul. A.S.F.: CSC06FDIALUX0086; Banca Custode: ROYAL BANK OF CANADA

Prezentul material este un mesaj publicitar.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele