Centru media

    

Alpha Bank Romania si AFIR au semnat un protocol pentru facilitarea finantarii proiectelor de dezvoltare rurala

27 septembrie 2021

Alpha Bank Romania sustine sectorul agri impreuna cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR)

Alpha Bank Romania isi reafirma sustinerea sectorului agri semnand impreuna cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) un protocol de colaborare pentru accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor europene alocate in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala pentru perioada de tranzitie 2021-2022.

“Sustinem implementarea proiectelor cu componenta de fonduri europene si investitiile in agricultura. Credem in potentialul de dezvoltare al agribusiness-ului local. Finantarea spiritului antreprenorial din mediul rural este o investitie cheie in viitorul sustenabil al agriculturii romanesti si ofera sansa unei dezvoltari competitive de lunga durata. Sectorul agricol este un domeniu strategic atat pentru Romania, cat si pentru Alpha Bank Romania si avem experienta si expertiza de a-l sustine, inclusiv prin parteneriatul cu AFIR”, a declarat Dragos Draghici, Director Directia IMM, Alpha Bank Romania.

Prin protocolul incheiat cu AFIR, banca pune la dispozitia fermierilor si investitorilor din mediul rural expertiza sa concretizata in solutii de finantare, oferind beneficiarilor eligibili credite pentru acoperirea contributiilor proprii si a sustinerii cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru finantarea si decontarea transelor intermediare de plata sau scrisori de garantie bancara de restituire a avansului.

Dincolo de protocolul de colaborare cu AFIR, Alpha Bank Romania sustine activ nevoile de finantare in domeniu prin creditele oferite pe baza subventiilor APIA si prin participarea la subprogramul Agro IMM Invest.

Totodata, banca ofera antreprenorilor din agricultura si alte facilitati de finantare pe termen scurt, mediu si lung, pentru capital de lucru si investitii, inclusiv leasing financiar.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de top, cu o istorie de peste 25 de ani in Romania. Banca ofera o gama diversa si moderna de servicii si produse, atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate.

Alpha Bank Romania a contribuit in mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin actiuni indraznete, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rata fixa pe 10 ani, la inceputul anilor 2000, o initiativa care a condus la crearea pietei ipotecare locale sau lansarea primei emisiuni de obligatiuni ipotecare din Romania, in anul 2019.

Departament Relatii Publice

presa@alphabank.ro

+40 21 455 7028

Ultimele stiri

Vezi toate articolele