Centru media

    

Cargus devine prima companie de curierat din Romania care foloseste Alpha PhonePOS

08 septembrie 2021

Cargus devine prima companie de curierat din Romania care foloseste Alpha PhonePOSCargus Romania si Alpha Bank Romania au semnat un parteneriat pentru a pune la dispozitie pe piata locala cea mai avansata solutie de acceptare la plata a cardurilor pentru servicii de livrare.

Alpha PhonePOS este prima aplicatie lansata de o banca din Romania care este capabila sa transforme un dispozitiv mobil Android intr-un terminal POS si permite acceptarea cardurilor de debit si credit pentru plata contactless. Integrand aceasta noua tehnologie in terminalele PDA cu Android, Cargus va oferi clientilor sai acces la o metoda flexibila si sigura de plata cu cardul la livrare, fara echipamente suplimentare.

Specificitatea pietei din Romania consta in faptul ca, deseori, consumatorii isi platesc numerar cumparaturile efectuate online. Potrivit datelor Cargus, aproape 65% dintre toti cei care fac cumparaturi online selecteaza optiunea de a plati numerar la livrarea coletului.

Cererea pentru servicii de curierat se dezvolta in mod dinamic, in principal datorita cresterii popularitatii comertului electronic. Datorita cooperarii strategice, Cargus va oferi clientilor sai posibilitatea de a efectua plata cu cardul la livrare, initial la curierii ce isi desfasoara activitatea in Bucuresti, urmand ca din luna octombrie sa extinda aceasta facilitate la nivel national.

„Suntem prima companie de curierat din Romania care introduce plata cu cardul pentru destinatari folosind o solutie Pin on Glass si prima companie din Europa care ofera o solutie in cadrul unei aplicatii de curierat. Plata cu cardul este mai rapida, mai facila si mai convenabila, iar clientul nu mai are grija de a avea numerar sau de a scoate bani pentru a achita ramburs. Aceasta este doar una dintre viitoarele implementari inovatoare anuntate de Cargus in lunile urmatoare, care vor facilita si spori confortul utilizarii serviciilor noastre pentru toti destinatarii coletelor” – a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

Plata coletului la curierul Cargus este la fel de simpla ca plata la magazin. Poate fi realizata cu orice card contactless sau folosind un dispozitiv  cu portofel digital. Tranzactia se efectueaza prin simpla apropiere a instrumentului de plata de PDA-ul curierului. Pentru sumele care depasesc limita contactless, clientul va trebui sa tasteze codul PIN pe o tastatura dinamica afisata pe ecranul PDA-ului.

„Cercetarea noastra arata ca pentru destinatarii coletelor, efectuarea platilor ramburs ar trebui sa fie convenabila si rapida,  asemenea cumparaturilor online. De aceea, am stabilit parteneriatul cu Alpha Bank si am echipat curierii cu cea mai avansata solutie de plata (PIN on Glass), care permite acceptarea rapida a platilor cu cardul. Datorita acestei solutii, consumatorii care aleg plata la livrare vor putea efectua o tranzactie fara numerar, convenabila si complet sigura folosind tehnologia contactless si avantajele cu care ne-a obisnuit deja” – a adaugat Jarosław Sliwa.

„Prin implementarea acestei noi tehnologii, dezvoltate in parteneriat cu SIBS Romania, am reusit sa raspundem solicitarilor venite din partea clientilor pentru care mobilitatea este esentiala. Suntem incantati de aceasta colaborare cu partenerul nostru, Cargus, si avem incredere ca aplicatia Alpha PhonePOS va contribui la o adoptare extinsa a platilor cu cardul la livrare pe piata locala”, a declarat Cristian Dragos, Vicepresedinte Executiv Retail, Alpha Bank Romania.

Despre Cargus

Cargus SRL este o companie logistica din Romania, care furnizeaza servicii de curierat si fulfillment de peste 30 de ani. In 2020, curierii Cargus au livrat aproape 50 de milioane de colete catre 13 milioane de destinatari privati din tara.
La jumatatea anului 2021, Cargus a finalizat achizitia un operator QeOps independent care ofera servicii de fulfillment cuprinzatoare.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de top, cu o istorie de peste 25 de ani in Romania. Banca ofera o gama diversa si moderna de servicii si produse, atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate.

Alpha Bank Romania a contribuit in mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin actiuni indraznete, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rata fixa pe 10 ani, la inceputul anilor 2000, o initiativa care a condus la crearea pietei ipotecare locale sau lansarea primei emisiuni de obligatiuni ipotecare din Romania, in anul 2019.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele