Centru media

    

Transferoviar Calatori devine primul operator privat de transport feroviar care utilizeaza aplicatia Alpha PhonePOS

27 iulie 2021

Transferoviar Calatori devine primul operator privat de transport feroviar care utilizeaza aplicatia Alpha PhonePOS

Transferoviar Calatori devine primul operator privat de transport feroviar care utilizeaza aplicatia Alpha PhonePOS, pusa la dispozitie de Alpha Bank Romania. Prin intermediul acestei noi tehnologii, calatorii vor avea acces la o modalitate flexibila si sigura de a plati cu cardul, telefonul si alte accesorii de plata direct în tren.

Aplicatia este utilizata in premiera pe ruta Bucuresti Nord – Aeroport Henri Coanda, iar in perioada urmatoare va fi disponibila si pentru alte destinatii, printre care Bucuresti Nord – Fetesti – Constanta.

Alpha PhonePOS este prima aplicatie lansata de o banca in Romania ce transforma orice dispozitiv mobil cu sistem Android in POS si permite acceptarea platilor cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC.

„Suntem incantati de colaborarea cu partenerii nostri Transferoviar Calatori si suntem increzători ca prin intermediul aplicatiei Alpha PhonePOS le oferim calatorilor flexibiliate si confort, avand posibilitatea de a utiliza cardul, telefonul sau alte accesorii de plata, astfel contribuind la adoptarea extensiva a platii biletelor direct in tren.”, a declarat Raluca Oprea Urioc, Director Adjunct Centrul de Acceptare, Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.

„Timp de 10 ani T.F.C. si-a dorit sa fie mereu aproape de calatori, sa adapteze orarul trenurilor in functie de solicitari, pentru a facilita transportul pe calea ferata pentru un numar cat mai mare de persoane. Tocmai pentru a veni in sprijinul calatorilor nostri, pentru a evita statul la cozi si pentru a usura achizitionarea legitimatiilor de calatorie, in acesti 10 ani am venit cu solutii tehnice noi, cu platforme online, automate de vanzare bilete (in regim self- service), plata cu cardul bancar la casele de bilete, kiosk-uri sau in online, cardul calatorului T.F.C. pentru reincarcare online /kiosk a abonamentelor lunare. In prezent, T.F.C. este singurul operator de transport feroviar de calatori care are integrat un serviciu de plati direct in aplicatia de vanzare bilete in tren, in acest fel se va evita orice eroare umana de introducere eronata a tarifului de calatorie. Pentru inceput plata cu cardul in tren va fi disponibila pe sectiile interoperabile, urmand ca in scurt timp sa fie extinsa la toata reteaua.", a declarat Doru Dumitrascu, Director Executiv, Transferoviar Calatori.

 

Despre Alpha Bank Romania

ALPHA BANK ROMANIA este o banca universala, care ofera o gama larga de servicii si produse financiare atat persoanelor fizice cat si companiilor, prin intermediul unei retele de sucursale situate in Bucuresti si in alte orase din tara.

ALPHA BANK ROMANIA contribuie in mod activ la dezvoltarea sectorului bancar, cu initiative care includ lansarea primei ipoteci cu rata fixa pe 10 ani la inceputul anilor 2000, ceea ce a dus la crearea pietei locale a ipotecilor.

Despre Transferoviar Calatori

TRANSFEROVIAR CALATORI (T.F.C.) este un operator feroviar cu capital privat avand ca obiect principal de activitate efectuarea transportului feroviar public de calatori in trafic intern. T.F.C. asigura de peste 10 ani transportul de calatori, atat pe sectii neinteroperabile, cat si pe infrastructura interoperabila.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele