Centru media

    

Alpha Bank Romania lanseaza serviciul Google Pay

17 noiembrie 2020

Alpha Bank Romania lanseaza serviciul Google Pay

Alpha Bank Romania pune la dispozitia clientilor sai, posesori de carduri Visa, o noua modalitate de plata simpla, rapida si sigura pentru utilizatorii de telefoane mobile cu sistemul de operare Android, folosind serviciul Google Pay.
Clientii Alpha Bank Romania utilizatori de smartphone-uri cu sistem de operare Android pot activa plata prin serviciul Google Pay, actualizand aplicatia Alpha e-statements din Google Play si accesand Meniu --> sectiunea Portofoliu -> Carduri, unde pot selecta cardul Visa pe care doresc sa il inregistreze, fiind eligibile cardurile de credit sau de debit Visa active.

Pentru a plati prin serviciul Google Pay este necesar doar sa deschizi telefonul, sa te autentifici prin metodele setate la nivelul dispozitivului, apoi sa apropii smartphone-ul tau Android de terminalul POS.

Google Pay poate fi folosit oriunde in tara sau in strainatate, pentru plati online sau in orice magazin care accepta plata contactless sau in aplicatii mobile care accepta Google Pay.

Serviciul Google Pay este gratuit prin inrolarea in aplicatia Alpha e-statements si necesita doar un card Visa emis de Alpha Bank si un dispozitiv Android compatibil.

Clientii  Alpha Bank Romania care nu au Alpha e-statements activat, o pot face imediat si gratuit in urma unui proces de inscriere online foarte simplu, urmând pasii de mai jos:

  • intri in aplicatia de mobil pe care o poti descarca din magazinul Google Play; 
  • alegi optiunea Inregistrare si completezi formularul online (nume, prenume, CNP, CIF si o adresa de e-mail valida);
  • accepti Termenii si conditiile serviciului;
  • dupa ce primesti emailul de activare, iti activezi contul utilizând informatiile si instructiunile primite ;
  • te autentifici usor, cu utilizator si parola;

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati pagina dedicata Google Pay.

“Ne bucuram sa adaugam serviciul Google Pay in ecosistemul de plati al Alpha Bank Romania. Este inca un pas important pe care il facem in procesul de digitalizare, accelerat si de contextul actual pe care il traversam. Serviciile de plati mobile pe care le punem la dispozitie clientilor nostri vin in intâmpinarea nevoilor acestora, de a face plati rapide si sigure, dar si de a evita pe cat de mult posibil contactul fizic generat de platile cash sau non contactless.”, a declarat Cristian Dragos, Vicepresedinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

“Impreuna cu Alpha Bank ne bucuram sa oferim detinatorilor de carduri Visa un serviciu inovator de plati mobile, care completeaza oferta existenta a bancii si creeaza noi modalitati de plata pentru clienti. Scopul nostru la Visa este sa ne asiguram ca orice dispozitiv echipat cu NFC este un mediu sigur pentru plati si, de aceea, lucram in mod constant la dezvoltarea de produse si elemente de securitate, cum este tehnologia de tokenizare. In acest moment, peste 70% dintre cardurile Visa din România pot fi adaugate in Google Pay, oferind românilor o experienta de plata sigura si confortabila.”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa in Romania.


Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este o banca universala, ce ofera o gama larga de servicii si produse atât pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cât si pentru sectorul IMM si corporate, printr-o retea de unitati situate in Bucuresti si alte orase mari din tara.

Alpha Bank Romania contribuie in mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin actiuni indraznete, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rata fixa pe 10 ani, la inceputul anilor 2000, o initiativa care a condus la crearea pietei ipotecare locale. 

Contacte pentru presa: pr@alphabank.ro | 021 – 455 7014/7382

Ultimele stiri

Vezi toate articolele